Help mee en doe mee: Samen tegen borstkanker

0
648

Het wordt spannend: gaan we het allergrootste, menselijke Pink Ribbon-lint ooit vormen? We hebben minimaal vierduizend mensen nodig. Gaan we het redden en wordt dit één van de spectaculairste openingen ooit van oktober, de borstkankermaand?

Zaterdag 1 oktober 2011, start 11:00 uur, locatie: FC Eindhoven stadion

De voorbereidingen voor het evenement zijn in volle gang. De aanvraag is goedgekeurd door de Guinness Book of Record-organisatie. Inmiddels hebben zich al honderden mensen aangemeld en de inschrijvingen stromen binnen. Maar is het genoeg? Gaan we de vierduizend mensen halen? “Dat is moeilijk in te schatten”, zegt Monique de Jong, één van de initiatiefneemsters. “Deelnemers hoeven zich namelijk niet aan te melden. Ze kunnen gewoon op 1 oktober naar het stadion van FC Eindhoven komen en dan meedoen. Wij vinden het overigens wel handig als mensen zich inschrijven.”

Wat is de bedoeling? Op zaterdag 1 oktober 2011 gaan we met zoveel mogelijk mensen in de vorm van een lint staan (Pink Ribbon). Elke deelnemer moet in het roze gekleed zijn om een roze lint te vormen, want dit is het officiële symbool voor de strijd tegen borstkanker. We hebben vierduizend mensen nodig om het record te verbreken dat op naam staat van Saudi Arabië. Halen we vierduizend mensen (of meer) dan staat het record op naam van Nederland.

Om dit te bereiken roepen we zoveel mogelijk mensen op om naar het stadion van FC Eindhoven te komen. De Jong: “Iedereen kent wel iemand met borstkanker. Wij willen met het doen van de recordpoging op een ludieke manier aandacht vragen voor deze ziekte. Iedereen die hier een steentje aan wil bijdragen is van harte welkom. Daarnaast hebben we een gevarieerd programma. Meike, Anne en Joan van The Voice of Holland komen zingen. DJ La Fuente komt langs en de Eindhovense band JD Walker laat van zich horen. Kortom, een dagje uit, een wereldrecordpoging en het steunen van een goed doel in één dag!”

Meer informatie is te vinden op: www.samentegenborstkanker.nl. De recordpoging is zaterdag 1 oktober in het stadion van FC Eindhoven aan de Charles Roelslaan in Eindhoven (Jan Louwes Stadion) en start om 11.00 uur.

Inschrijven voor dit evenement is niet nodig. Maar wel handig. “Dat klopt”, zegt Monique de Jong. “Wij willen als organisatie graag weten op hoeveel mensen we ongeveer kunnen rekenen. En iedereen die zich inschrijft maakt ook nog eens kans op een paar leuke prijzen.” Inschrijven kan via de site: www.samentegenborstkanker.nl. Hier kunnen deelnemers ook roze shirts kopen en roze lintjes om te dragen. De opbrengst gaat naar het goede doel. Wie telefonisch meer informatie wil kan bellen naar nummer: (040) 888 9140.

De recordpoging is een initiatief van Máxima Medisch Centrum uit Eindhoven. Het ziekenhuis, dat een gespecialiseerd Borstcentrum heeft, wil aandacht vragen voor de ziekte en fondsen werven voor stichting Máxima en Pink Ribbon. Beide organisaties zetten zich in voor patiënten met borstkanker. De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan beide stichtingen.