Heineken steunt klimaatdoelen

Nadat Heineken uitsprak te geloven dat de kabinetsdoelstelling van 16% schone energie in 2020 haalbare kaart is, laat de bierbrouwer na de actie op woensdag 5 juni 2013 van Greenpeace weten ook steun te geven aan EU-doelen voor 2030 voor duurzame energie, verbetering van de energie efficiency en de reductie van CO2-uitstoot.

De brouwer zegt dat dat zal helpen de omslag te bewerkstelligen naar een economie die minder afhankelijk is van fossiele brandstoffen in 2050, zoals nagestreefd wordt door de Europese Commissie. Het beleid van de EC is erop gericht de opwarming van de aarde binnen de twee graden te houden.

Heineken gaf haar verklaring af nadat Greenpeace een twaalf meter lange en 850 kilo zware windmolenwiek op de stoep van de Heineken Experience in Amsterdam plaatste met het opschrift: spreek je uit voor schone energie.

Ook FrieslandCampina kreeg een wiek bezorgd. Die actie leidde tot een hervatting van de gesprekken. Greenpeace heeft er alle vertrouwen in dat ook de melkfabrikant in Amersfoort op korte termijn met een verklaring komt met ambitieuze klimaat- en energiedoelen voor 2020 en 2030.

Gerelateerd nieuws
Greenpeace herinnert Heineken aan groene voornemens

Plaats een reactie