Heel Nederland kan nu KEES proeven

Op 1 maart 2012 introduceert Zwanenberg Food Group – onder het bekende Kips-merk – kees. kees is een alternatief voor kaas, met een beduidend lager zout- en verzadigd vetgehalte. Tienduizenden medewerkers van bedrijven, zorg- en overheidsinstellingen kunnen vanaf dat moment kennismaken met dit nieuwe broodbeleg voor de bewuste consument.

Blijkens onderzoek van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid) consumeert ruim 85 procent van de Nederlandse bevolking meer zout dan de aanbevolen maximum richtlijn van 6 gram per dag.

Hoe wordt KEES gemaakt?

kees is een gezonde keuze, omdat het minder verzadigd vet en minder zout bevat dan reguliere kaas en dus beter is voor bloeddruk en cholesterol. Dat is in lijn met het streven van verschillende instanties, zoals de Hartstichting en het Voedingscentrum, om de consument te stimuleren gebalanceerd en gezonder te eten. kees is genomineerd voor de jaarprijs van het Voedingscentrum 2011.

Zwanenberg Food Group brengt kees onder het succesvolle Kips-merk op de markt, omdat de onderneming overtuigd is van het potentieel van kees. Michel Schuirink van Zwanenberg Food Group licht toe: “Wij merken dat steeds meer gasten behoefte hebben aan een ruime keuze in verantwoorde voeding en zijn daarom voortdurend op zoek naar lekkere, gezonde en duurzame producten. kees is hier een uitstekend en perspectiefrijk goed voorbeeld van.”

“Onder het Kips-merk bieden wij een basisassortiment, een verwenlijn en een bewuste lijn aan, zodat voor iedere gast een goede keuze mogelijk is. kees sluit perfect aan op ons verantwoorde assortiment met het ‘Gezondere Keuze’-logo (voorheen Ik kies Bewust). Met de toevoeging van kees aan ons assortiment bieden wij de gast in foodservice de mogelijkheid niet alleen thuis, maar ook buitenshuis te genieten van een verantwoorde broodmaaltijd.”

In bedrijfs- en institutionele restaurants is kees beschikbaar in twee smaken: een hartige, belegen kees en een pittige, oude kees. Keesmaker Marc van Wanroij: “We maken kees op dezelfde ambachtelijke wijze als Goudse kaas, maar wijken tijdens de productie op twee punten af. Zo vervangen we de melkvetten door plantaardige vetten. Daardoor bevat het product 60% minder verzadigd vet dan 48+ Goudse kaas. Bovendien voegen we aan kees 30% minder zout toe. kees past hierdoor in de lekkere, gezonde keuken én is geschikt voor iedereen die op zijn of haar cholesterol moet letten. Wij vinden het geweldig dat Zwanenberg kees bij zoveel mensen introduceert.”

Plaats een reactie