Heel Nederland bedankt zijn leraren

Leraren vervullen een speciale rol in het leven van mensen. Ze bereiden je voor op je toekomst, geven je net dat duwtje in de juiste richting. Ze inspireren je keuzes te maken die bepalend zijn voor jouw toekomst.

Jet Bussemaker bedankt haar favoriete leraar

Zaterdag 5 oktober 2013 is het de internationale Dag van de Leraar (scholen vieren deze dag op maandag op 7 oktober 2013) en daarom start dinsdag 2013 de actie ‘Bedank je leraar’.

Via de website www.bedankjeleraar.nl kan iedereen in Nederland deze week leerkrachten van nu en van vroeger een blijk van waardering geven. De bedankjes kunnen worden gedeeld op Twitter en Facebook.

Dag van de leraar
Zo’n 300.000 leraren zetten zich elke dag weer in om het beste uit kinderen te halen. Om klassen met kleuters, pubers of jongvolwassenen datgene te leren wat ze nodig hebben om zelfstandig te kunnen zijn. Juffen, meesters, leraren en leraressen verdienen waardering, het hele jaar door. Leraren zijn de spil van het onderwijs; daarom verdienen ze het om eens per jaar expliciet in het zonnetje te worden gezet tijdens de Dag van de Leraar – dit jaar op 7 oktober 2013.

Staatssecretaris Dekker bedankt zijn leraar

De Dag van de Leraar is een internationaal fenomeen dat in meer dan honderd landen wordt gevierd. Zo geven leerlingen in Canada, Polen, Bangladesh, Nepal en Jamaica hun leraren op deze dag cadeautjes, snoep of bloemen. In Amerika bestaat er niet alleen een dag, maar zelfs een hele Teacher Appreciation Week om leraren te eren.

Bedank je Leraar
Om zoveel mogelijk leraren in het zonnetje te zetten, krijgt iedereen de kans om zijn waardering voor leraren uit te spreken via de website www.bedankjeleraar.nl. Tot en met 7 oktober kun je de docent van je kinderen bedanken, of die kleurrijke leraar uit jouw jeugd.

Plaats een reactie