Heel je lichaam met medicijnen, affirmaties en intuïtie

Het boek Alles komt goed combineert de bekende affirmaties van Louise Hay met de kennis van dr. Mona Lisa Schulz op het gebied van de reguliere geneeskunde en intuïtie om jezelf te helen. Door op een holistische manier naar je lichaam en geest te kijken, leer je je leven in balans te houden en gezond te blijven.

Aan de hand van zeven emotionele centra in het lichaam beschrijven de auteurs de veelvoorkomende onbalansen en mogelijke mentale oorzaken voor fysieke klachten.

AlleskomtGoed, Louise Hay en Mona Lisa Schulz

Met een uitgebreide lijst van veelvoorkomende gezondheidsproblemen, passende adviezen en affirmaties, maak je een persoonlijk plan voor een gezonder en evenwichtiger leven.

Louise Hay
Louise Hay is een van de grootste vrouwelijke bestsellerauteurs en staat bekend als rolmodel voor het positieve denken. Van haar eerste boek Je kunt je leven helen (1976) zijn 50 miljoen exemplaren verkocht.

Je kunt je leven helen

Mona Lisa Schulz
Dr. Mona Lisa Schulz is gediplomeerd arts en intuïtief deskundige. Ze houdt zich bezig met het grensgebied tussen wetenschap en spiritualiteit. Samen hebben ze meer dan zestig jaar ervaring met (medisch) intuïtief werk.

Interview met Mona Lisa Schultz

Meer informatie
www.louisehay.com
www.drmonalisa.com

Boekgegevens
Auteurs: Louise Hay en Mona Schulz
Titel: Alles komt goed
ISBN: 978 90 00 32296 1
Prijs: €19,99
Verschijningsdatum: Oktober 2013

2 gedachten over “Heel je lichaam met medicijnen, affirmaties en intuïtie”

 1. Ik ben ingegaan op de uitnodiging van de Gezondheidskrant om een recensie te schrijven voor het boek ‘Alles komt goed’ van Louisa Hay en Mona Lisa Schulz.

  Recensent: Jeanne Estourgie-Roefs

  Om te beginnen is het een bijzonder makkelijk te lezen boek. Ik heb het in één adem uitgelezen. Het is een boek wat je zeker tot denken zet over je eigen gezondheid maar wat bij mij ook terughoudendheid oproept. De inleiding van het boek speelt hier min of meer op in, wanneer Louisa Hay (bekend van ‘Heal your body’) zelf aangeeft dat er veel mensen zijn die een ‘nieuw idee’ alleen maar aannemen als er wetenschappelijk bewijs voor is opgebouwd. Het boek suggereert wetenschappelijke onderbouwing door de samenwerking met Dr. Mona Lisa Schulz (praktiserend neuropsychiater) en met bijna 25 pagina’s vol verwijzingen naar diverse wetenschappelijke studies. Of de conclusies uit die studies juist zijn toegepast en wat de conclusies uit die studies exact zijn, is niet uit het boek op te maken.

  Afgezien van deze kritische noot, is het beslist een aardig boek om te lezen. Uitgangspunt voor het boek is ‘dat elke ziekte wordt beïnvloed door emotionele factoren in je leven’ en dat voor genezing een bundeling nodig is van de traditionele westerse geneeskunde met alternatieve therapieën ‘als je ziek bent, moet je altijd naar een arts gaan, maar om echte gezondheid te bereiken moeten we een combinatie van deskundigen in de arm nemen’.

  Dr. Mona Lisa Schultz heeft zelf van jongs af aan heftige gezondheidsklachten gehad en heeft zelf kunnen ervaren hoe alleen de combinatie van reguliere en alternatieve therapieën in staat waren haar te genezen. In het boek beschrijft ze aan de hand van tientallen praktijkcases, waaronder die van haarzelf, welke holistische aanpak tot genezing heeft geleid. Schulz is naast arts, ‘intuïtief deskundig’ en werkt in haar eigen praktijk al 25 jaar op basis van de gecombineerde geneeskunde. De ondertitel van het boek is dan ook: ‘heel je lichaam met medicijnen, affirmaties en intuïtie.’

  Omdat het boek dus uitgaat van emotionele factoren, legt het voortdurend verbanden tussen diverse negatieve emoties (zoals angst, woede, verdriet) en de specifieke fysieke effecten die kunnen ontstaan als deze emoties langere tijd aanwezig zijn. Maar het geeft ook welke ‘positieve denkpatronen’ (inbreng van Louisa Hay) een bijdrage kunnen leveren aan herstel.

  Het boekt beschrijft deze klachten, mentale oorzaken en de bijbehorende affirmaties aan de hand van zeven emotionele centra. Zo vertelt het eerste emotionele centrum je alles over de gezondheid van je botten, gewrichten, bloed en het afweersysteem en gaat het vierde centrum bijvoorbeeld over de gezondheid van hart, longen en borsten.

  Als je gelooft in de kracht van positief denken, zal het boek aanspreken. Maar ook met een kritische blik, geeft het boek je te denken over de signalen die je lichaam je geeft.

  Beantwoorden
 2. Het boek ‘Alles komt goed’ belicht de holistische aanpak met betrekking tot de genezing van gezondheidsproblemen en kwalen.

  Recensent: Paulien van Tol

  De auteurs ( Louise Hay; affirmaties en Mona Lisa Schultz; reguliere geneeskunde en intuïtie) zijn er door hun jarenlange ervaring van overtuigd geraakt, dat men door middel van intuïtie en gebruik te maken van affirmaties, naast zowel reguliere als alternatieve geneeskunst, genezing kan versnellen en/of kan bewerkstelligen. (Onder een affirmatie verstaat men een positieve, gerichte zin, die men in gedachten voor zichzelf uitspreekt.) Volgens de auteurs vinden veel fysieke klachten namelijk hun oorsprong in psychische en/of emotionele problemen.

  Dit boek zal daarom vooral mensen aanspreken die kampen met een ziekte en/of lichamelijke aandoening waar de reguliere of alternatieve geneeskunde geen doeltreffende oplossing (medicijnen) voor heeft en die daarom nog wat verder willen kijken. Daarnaast is het gewoon een interessant boek voor een ieder die zich wil verdiepen in de werking van, en de connectie tussen, lichaam en geest.

  Het boek is ingedeeld in zeven ‘hoofdstukken’ die de zeven emotionele centra van ons lichaam behandelen en mogelijke lichamelijke klachten die daaraan gekoppeld zijn. Bij ieder hoofdstuk zijn casussen toegevoegd om e.e.a. nog te verduidelijken. Uit de tekst blijkt dat iedere diagnose maatwerk is en veel onderzoek vraagt. Zo is niet alleen belangrijk hoe iemands eetgewoonte is, maar ook hoe iemands relatie is, of de persoon ooit een trauma heeft meegemaakt, vrienden heeft, blij is met zijn of haar baan etc. etc. Men kan ook concreet zelf ‘aan de slag’, want voor in het boek staat een quiz met vragen over de persoonlijke levenswijze en lichamelijke gezondheid. Aan de hand van deze vragen kom je te weten wat voor persoonlijkheid je bent en hoe het er met jouw persoonlijke gezondheid en emoties voorstaat.

  Daarna kan je er vervolgens voor kiezen het hele boek te gaan lezen óf een hoofdstuk uit te zoeken wat specifiek betrekking heeft op jouw persoonlijke kwaal/ ziekte. Achterin het boek vindt men een tabel met ‘problemen’, waar dan de waarschijnlijke oorzaak achter staat en de mogelijke affirmatie die men hierbij kan gebruiken.

  Persoonlijk vond ik het een erg interessant boek. Het heeft me naast diverse inzichten en eye-openers ook een heldere inkijk gegeven op het gebied van fysieke gezondheid gerelateerd aan leefstijl en denkpatronen. Het is duidelijk geschreven en makkelijk leesbaar. De casussen zijn wellicht nuttig, maar vond ik niet altijd even interessant. Wat betreft het gebruik van de affirmaties; ik ben er van overtuigd dat een positief denkpatroon zeker van invloed is op genezing en welzijn in het algemeen, maar het gebruik van affirmaties spreekt mij minder aan. Alles bij elkaar genomen vind ik het boek een wel aanrader.

  Beantwoorden

Plaats een reactie