Heeft uw kind problemen met slapen?

ZGT centrum voor slaapgeneeskunde is in samenwerking met de Hengelose kinderartsen op 1 oktober gestart met de diagnostiek en behandeling van kinderen met slaapproblemen . ‘Zo komen slaapstoornissen sneller aan het licht en kunnen we een effectieve behandeling inzetten,’ aldus mevrouw N. Wolters, kinderarts.

Vorig jaar opende ZGT het centrum voor slaapgeneeskunde (csg), een diagnose- en behandelplatform voor volwassenen met een slaapstoornis. Sinds 1 oktober zijn ook kinderen daar welkom. Een goede slaap is essentieel om goed te kunnen presteren. Voor kinderen geldt dat nog meer dan voor ouderen. Slaapstoornissen kunnen leiden tot leer- en gedragsproblemen, achterblijven in groei, hoofd- en buikpijn. De onderliggende oorzaak van de slaapstoornis wordt vaak niet onderkend.

Uit een recent uitgevoerde enquête bleek dat 30% van de kinderen slaapproblemen heeft. Ongeveer 4% van de vierjarigen en 8% van de achtjarigen moeten zelfs hulp zoeken voor ernstiger slaapproblemen. Bij kinderen tussen vier en tien jaar gaat het voornamelijk om inslaapproblemen; bij kinderen tussen elf en achttien jaar zijn er naast in- en doorslaapproblemen ook veel problemen met wakker worden.

Wolters: ‘ZGT centrum voor slaapgeneeskunde beschikt over verschillende onderzoeksmogelijkheden die kunnen worden ingezet bij de diagnostiek. De behandeling van het kind wordt gezamenlijk door de kinderarts en de slaap-waakspecialist verzorgd. Zo zijn we de patiënt sneller en beter van dienst.’

Meer informatie: www.zgt.nl/centrumvoorslaapgeneeskunde

Plaats een reactie