Heeft u een goed idee om duurzaam bosbeheer te stimuleren?

Ja? Dan kunt u een voorstel indienen bij het PEFC Collaboration Fund.

PEFC Nederland

Het Collaboration Fund van PEFC International ondersteunt lokale initiatieven van PEFC leden en andere non-profit organisaties die op innovatieve wijze de doelstelling van het keurmerk PEFC helpen realiseren.

“In de afgelopen 2 jaar hebben we via het Fonds over de gehele wereld geïnvesteerd in innovatieve en unieke projecten. Al deze projecten hebben een positieve impact op het bevorderen van duurzaam bosbeheer” aldus Sarah Price, hoofd Projects & Development van PEFC International. “Wij zoeken projecten met nieuwe partners die op een innovatieve manier de PEFC missie ondersteunen”.

Ondertussen zijn er al vele projecten ondersteund door het Fonds, onder andere in de Balkan, Estland, Hongarije, Italië, Rusland en Spanje. In 2011 zijn twee Nederlandse organisaties door het Fonds beloond voor hun initiatieven. Probos voor de ontwikkeling van de publicatie ‘Bosgeschiedenis en erfgoed’ die onder meer een praktisch hulpmiddel biedt aan bosbeheerders om boslocaties met culturele waarde te herkennen en beschermen.

Ingenieursbureau Evan Buytendijk kreeg steun van PEFC voor de ontwikkeling van een online systeem waarmee het voor boseigenaren gemakkelijk is om een PEFC groepscertificaat aan te vragen. Sinds de acceptatie van de Nederlandse PEFC standaard voor duurzaam bosbeheer eind 2012 hebben meerdere boseigenaren zich reeds aangemeld voor PEFC boscertificering.

Het Fonds stelt maximaal CHF 40.000 (ca. € 33.000,–) ter beschikking voor initiatieven met een looptijd van maximaal twee jaar. Aanvragen voor 2013 moeten uiterlijk 9 maart a.s. zijn ingediend. De formulieren om een projectvoorstel in te dienen bij het Collaboration Fund zijn te vinden op de website van PEFC International.

Plaats een reactie