Hebben vegetariërs betere seks?

Zijn vegetariërs vrolijker en slanker, zoals onderzoeken beweren? De nieuwe Vega, de bewuste glossy, heeft alle mythen en feiten over vega’s en vleeseters op een rij gezet.

Vegetariërs zijn niet aardiger dan vleeseters, maar valt er dan niets anders te beweren over de aard van de vegetariërs? Over hun intelligentie? Hun seksleven?

Toch wel. Vegetariërs zijn bijvoorbeeld echt slanker. Ze hebben gemiddeld genomen een hoger IQ. En ze hebben – zo wil het hardnekkige gerucht dat Vega in dit nummer onderzoekt – betere seks dan carnivoren. De wetenschap geeft daar ook aanleiding toe. Rood vlees bevat bijvoorbeeld een hoge dosis cholesterol wat slecht is voor het libido, zo blijkt uit onderzoek.

Cholesterol verstopt de bloedvaten, waardoor er niet genoeg bloed naar de geslachtsorganen kan stromen. Bij mannen zorgt dit voor erectiestoornissen en bij vrouwen raken de kliertjes die vocht aanmaken minder goed doorbloed.

Lauren Vester
Ook in de nieuwe Vega een interview met Lauren Verster, een vrouw die precies weet wat ze niet wil – “Ik zie mezelf niet van een grote studiotrap afkomen met glittermascara” – en wat ze wel wil: avontuur en romantiek. “Ik denk niet dat een relatie als een aspirientje werkt. Ik word verliefd op iemand en dan ga ik ervoor. Met alle risico’s van dien.” Verder vertelt ze over haar overstap naar de AVRO, haar keuze om vegetariër te worden en haar relatie met Jort Kelder. Samenwonen wil ze nog niet. Maar is Jort een blijvertje? “Ik mag het potverdorie hopen!”

Vogel & vis
Een indrukwekkend gesprek heeft Vega ook met actrice Sanne Vogel. Sanne had een unieke positie: als jonge, dikke actrice. Toch was vier jaar geleden de maat vol. Ze praat openhartig over voedsel, verleidingen, eetdagboeken en zelfvertrouwen. “Ik at me te pletter.” Verder krijgt singer-songwriter Lucky Fonz III een aantal lastige vragen voor z’n kiezen. Op de vraag of hij kippen (die hij niet eet) soms sympathieker vindt dan vissen (die hij wel eet) antwoordt hij ontwapenend eerlijk.

De nieuwe Vega ligt vanaf 14 augustus 2012 in de winkel.

Plaats een reactie