Health Valley Event 2010 op 17 maart in De Vereeniging te Nijmegen

Dr. Frank spreekt op het Health Valley Event op 17 maart 2010 in Concertgebouw De Vereeniging te Nijmegen. Er worden ca. 750 deelnemers verwacht. Frank van Berkum gaat in op diëten in de afgelopen eeuwen en vertelt over de wetenschappelijke achtergrond ervan. Uitvoerig staat hij stil bij het “dr. Frankdieet”.

In zijn presentatie komt het succesverhaal van de landelijke dieetrace ‘1 kilo per week’ aan bod. Wat begon als een actie om tien deelnemers te laten afvallen, mondde uit in een ware hype. Meer dan tweehonderdduizend deelnemers volgen momenteel gratis het dr. Frank- dieet.

Gedurende vijftien weken worden deze mensen begeleid naar een gezonder gewicht en leefstijl. De discussies op de site illustreren dat een efficiënt dieet motiveert om te gaan werken aan een gezondere leefstijl.De basis voor het  “dr Frank dieet” heeft Frank van Berkum, internist,vasculair geneeskundige en oprichter van Previtas, een kliniek voor gewichtmanagement, gelegd met onderzoek dat hij de afgelopen jaren heeft gedaan samen met de universiteiten van Groningen en Maastricht naar het behandelen van mensen met overgewicht met verschillende types diëten. De conclusie van deze onderzoeken is volgens van Berkum dat een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet een bijdrage kan leveren in de strijd tegen overgewicht. Dit zogenaamde dr. Frank-dieet kan leiden tot enorme besparingen van het medicatiegebruik (waaronder insuline). Van Berkum licht dit op het Health Valley Event toe door middel van casuïstiek uit de eigen internistenpraktijk.

Plaats een reactie