Havenziekenhuis 12e partner Oogzorgnetwerk

Op 18 april 2011 heeft het Havenziekenhuis Rotterdam zich formeel aangesloten bij Het Oogzorgnetwerk. Het Havenziekenhuis is de 12e partner in dit landelijke netwerk van oogzorgactiviteiten. De toetreding is een logische stap in de reeds lang bestaande samenwerking tussen Het Oogziekenhuis Rotterdam en het Havenziekenhuis. Patiënten van het Havenziekenhuis kunnen rekenen op kwalitatief hoogstaande oogheelkundige zorg in het centrum van Rotterdam en de Krimpenerwaard. Een investering in de toekomst.

Van links naar rechts: Kees Sol (lid Raad van Bestuur Het Oogziekenhuis Rotterdam), Johan Dorresteijn (directeur Havenziekenhuis), Frans Hiddema (voorzitter Raad van Bestuur Het Oogziekenhuis Rotterdam).

Het Oogzorgnetwerk is een samenwerkingsverband van hulpverleners binnen de oogzorg dat zich steeds verder in Nederland uitbreidt. De vakgroepen Oogheelkunde van o.a. het Sint Franciscus Gasthuis (Rotterdam), Slingeland Ziekenhuis (Doetinchem) en de Reinier de Graaf groep (Delft) zijn reeds partner. Het Oogzorgnetwerk is een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam gericht op de verbetering van de kwaliteit van de oogheelkundige zorg in Nederland.

Directeur Johan Dorresteijn van het Havenziekenhuis is blij met de samenwerking van het contract ‘het stimuleert ons innovatief te blijven handelen en om de zorg voor onze patiënten verder te verbeteren.’ Het Oogziekenhuis Rotterdam reageert als initiatiefnemer van Het Oogzorgnetwerk ook verheugd. ‘Wij werken al lange tijd samen met het Havenziekenhuis, De oogartsen en de ondersteunende medewerkers van Het Oogziekenhuis leveren er de oogheelkundige zorg. Met de toetreding tot Het Oogzorgnetwerk is het samenwerkingspakket compleet’, aldus Kees Sol van Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Anneke Kooij, verantwoordelijk leidinggevende van de afdeling Oogheelkunde van het Havenziekenhuis kreeg gisteravond als eerste de Oogzorgnetwerk spreekbeurtbox overhandigd. Deze box is ontwikkeld in Het Oogziekenhuis Rotterdam en wordt aan alle Oogzorgnetwerkpartners beschikbaar gesteld. Zo worden (jonge) patiënten in het hele land gefaciliteerd bij de voorbereidingen van een goede spreekbeurt over hun oogheelkundige afwijking. Een mooie manier om de voorlichtingsfunctie invulling te geven.

Plaats een reactie