Hartstikke lekker

Dit zijn de zussen Janine en Annemieke Jansen. Ze aten hun hele jeugd vetarm en later ook zoutarm vanwege de broze gezondheid van hun vader. Bewust eten werd daardoor een tweede natuur.

Annemieke is cardioloog geworden. Dankzij haar medische kennis én ervaring weet ze nog beter wat de gevolgen van ons eet- en leefpatroon voor ons lichaam zijn. Janine werd na haar studie aan de kunstacademie grafisch ontwerper. Koken is die andere grote passie van haar.

Janine Jansen, Annemieke Jansen
Janine en Annemieke Jansen. Fotograaf Marieke Böke.

Samen hebben ze het boek ‘Hartstikke lekker‘ gemaakt. Speciaal voor dit boek heeft Annemieke maandenlang extra onderzoek gedaan naar de relatie tussen eten en gezondheid. Hartstikke lekker is daarmee een geval van evidence-based cooking.

Lekker en gezond
Wilt u gezond en toch lekker eten? Bijna geen enkele keuken is zo gezond en zo lekker als de mediterrane. De recepten in dit boek zijn er grotendeels op gebaseerd. Ze vormen de aanzet tot een verantwoord eetpatroon waarmee u de kans op hart- en vaatziekten, nieraandoeningen en herseninfarcten aanzienlijk verkleint.

[quote_center]Minder suiker, vet en zout – en toch lekker eten![/quote_center]

Ingrediënten gemakkelijk vervangen
Het kookboek ‘Hartstikke lekker‘ laat zien welke ongezonde ingrediënten in gerechten gemakkelijk te vervangen zijn door gezondere, zonder concessies te doen aan de smaak. Het staat vol eenvoudige, gezonde en vooral lekkere recepten die een laag zout- en suikergehalte combineren met de juiste vetten en goed gekozen smaakgevers.

Een verrassend kookboek met ruim honderd recepten voor iedereen: jong en oud, kerngezond en een beetje of chronisch ziek.

Koop bij bol.com

Hartstikke Lekker, Annemieke Jansen, Janine Jansen

Plaats een reactie