Harten met inhoud van Humanitas Onder Dak

Deelnemers aan de eerste rolstoelrace van Hengelo, die in juni 2012 is gehouden, ontvingen bij de finish een hart van Humanitas Onder Dak. De rolstoelrace was een initiatief van het verzorgingshuis Humanitas in Hengelo; tijdens de Slingerbeurs was het idee ontstaan om Humanitas Onder Dak het presentje te laten maken dat de deelnemers aan de rolstoelrace ontvingen bij de finish.

Anja en Netty, deelnemers van het Kansentraject van Humanitas Onder Dak, hebben alle harten zelf gemaakt en ook uitgedeeld. Hoe was het om dat te doen?

Anja en Netty: “Het was een hele leuke avond waarbij we veel verraste reacties kregen van mensen die de harten kregen. We maakten ze echt vrolijk met het cadeautje en daar werden we zelf natuurlijk ook weer blij van. We hebben er veel zin in om volgend jaar weer zoiets te doen, maar dan met een ander cadeautje dat we weer zelf gaan maken natuurlijk. Het lijkt ons trouwens ook leuk om aan de bewoners bijvoorbeeld een workshop mozaïeken te gaan geven.”

Het maken van de harten gebeurt in het naaiatelier van het kansentraject ’t Buitenkansje, dat gevestigd is aan de Deldenerstraat 3 in Hengelo. Hier maken de deelnemers in de werkplaats allerlei leuke, grappige en mooie cadeaus om te verkopen of weg te geven voor het goede doel, zoals in geval van de rolstoelrace.

De werkplaats biedt volop de gelegenheid om bijvoorbeeld potten en schilderijen te mozaïeken. In het naaiatelier maakt men kleurrijke gestikte dekens, bonte harten, stoffen slingers en allerhande tassen. In de timmerwerkplaats worden, het liefst van tweedehands sloophout, stoere keukentafels en bijbehorende stoelen gemaakt en hele mooie sfeervolle kasten. En ’s winters worden hier natuurlijk vogelhuisjes gemaakt. Al deze spullen verkopen de deelnemers vervolgens ook zelf via de winkel van ’t Buitenkansje. Zo krijgen ze ook ervaring met het werken in een winkel.

Zin in een workshop mozaïeken? Bekijk de website van ’t Buitenkansje voor de mogelijkheden.

Plaats een reactie