Hartchirurgen van het Thorax Centrum Twente kopen appartement voor familie patiënten

De hartchirurgen van het Thorax Centrum Twente (onderdeel van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente te Enschede) hebben een tweede appartement gekocht ten behoeve van familie van patiënten die door hun worden of zijn geopereerd. Deze week wordt dat tweede appartement officieel in gebruik genomen.

Sinds een aantal jaar bieden de hartchirurgen van Thorax Centrum Twente de mogelijkheid aan familieleden van hartpatiënten om te logeren in hun appartement aan de Kortenaerstraat in Enschede. De hartchirurgen kochten dat appartement in 2006. Omdat het Thorax Centrum Twente (in toenemende mate) patiënten uit heel Nederland ontvangt, wordt door familieleden graag gebruik van gemaakt van dit logeeradres. Bijzonder is dat de thoraxchirurgen beide appartementen zelf aangeschaft hebben en als tijdelijke woning tegen een kleine vergoeding ter beschikking stellen aan de familie van patiënten.

Aangezien patiënten uit het hele land in toenemende mate het Thorax Centrum Twente weten te vinden, is het eerder aangeschafte appartement onafgebroken volgeboekt. Reden voor de thoraxchirurgen om nog een appartement aan te schaffen. Dit tweede appartement, gelegen naast het ziekenhuis aan de Boulevard 1945 in Enschede, wordt deze week officieel in gebruik genomen.

Thoraxchirurg Ron Speekenbrink is blij met de nieuwste aankoop: “Primair gaat het ons om de service richting patiënt, en we hebben gemerkt dat dit initiatief enorm wordt gewaardeerd. Daarnaast geeft het feit dat de familie in de nabijheid van de patiënt verkeert, rust voor zowel de patiënten als hun familie en dat zou best een positieve invloed kunnen hebben op het genezingsproces”.

Plaats een reactie