Hart voor Natuur op zondag 2 januari 2011

Hart voor Natuur, een coalitie van ruim twintig natuur- en milieuorganisaties, nodigt iedereen uit om op zondag 2 januari 2011 te genieten van de natuur. In bijna 120 gebieden verspreid over heel Nederland wensen boswachters, natuurgidsen en vrijwilligers de bezoekers een gelukkig Nieuwjaar.

Het Goois Natuurreservaat deelt deze dag tussen 13 – 15 uur ook nog “gratis” toegangskaarten uit voor een aantal natuurgebieden. Met deze publieksactie vraagt de coalitie aandacht voor de toekomst van de natuur en het landschap.

De coalitie Hart voor Natuur begrijpt dat er bezuinigd moet worden. Maar de korting van meer dan veertig procent die de natuur treft, is onevenredig zwaar. Jaarlijks gaat er ruim 300 miljoen euro minder naar de natuur. Het resultaat van tientallen jaren aankoop en beheer van terreinen- en landschap dreigt zo tenietgedaan te worden. De natuur die toch al zwaar onder druk staat dreigt verder achteruit te gaan.

De natuur- en milieuorganisaties maken zich grote zorgen over het voortbestaan van de natuur in Nederland. Zij verwachten dat meer plant- en diersoorten verdwijnen en dat landschap verrommelt. Inwoners van grote steden zullen meer moeite hebben om dichtbij eropuit te gaan, omdat er geen extra natuur bijkomt op korte afstand van steden. Bezoekers van natuurgebieden zullen merken dat fiets- en voetpaden slechter onderhouden worden door de bezuinigingsmaatregelen.

De landelijke actie van 2 januari is het begin van een estafetteactie richting de Provinciale Statenverkiezingen begin maart. De verschillende organisaties zullen ieder op hun eigen wijze aandacht zullen vragen voor wat er op het spel staat voor natuur en landschap.

Graag nodigt het Goois Natuurreservaat u uit in een van onze natuurgebieden om te komen wandelen en te genieten nu het nog kan. Op drie plaatsen in het Goois Natuurreservaat, bij druk bezochte natuurgebieden zullen wij van 13 – 15 uur “gratis” toegangskaarten uitdelen.

U kunt ons vinden op de Hoorneboegseheide (Noodweg tegen over Vliegveld Hilversum), de Westerheide (ingang naast La Place) en op de Tafelbergheide (vlakbij de schaapskooi).

Meer informatie op www.hartvoornatuur.nu.

Plaats een reactie