Hart Gezocht

Als je op het randje van de dood leeft en alleen nog verder kunt met een nieuw hart, dus met het hart van een ander, dan moet het toeval willen dat er iemand van jouw lengte en postuur, met jouw bloedgroep, komt te overlijden. Bovendien moet die persoon zich hebben ingeschreven als donor. En jijzelf moet als ontvanger op nummer 1 van de wachtlijst staan. Een hart trek je niet zomaar ergens uit een laatje.

Boek
‘Hart gezocht, de overlevingstocht van een man die wacht op een donor’ is een openhartig dagboek van Pieter van de Rest vol emotie, relativering, humor en spiritualiteit. Het laat zien wat jarenlang ziek zijn en wachten op een donor betekent voor een patiënt en zijn gezin.

Auteur
Pieter van de Rest groeide op op het eiland Kaag. Hij studeerde rechtsgeleerdheid in Leiden. In 1990 studeerde hij af. Daarna kwam een flitsende carrière in de reclame en marketing. In 1994 trouwt hij met Carin en krijgt drie dochters. Dan slaat het onheil toe. Op zijn 32ste krijgt Pieter een zwaar hartinfarct. Zijn leven verandert ingrijpend: fysiek kan hij niet meer doen wat hij wil en na tien jaar van ziekenhuisopnames en operaties is hij er zo slecht aan toe dat alleen een donorhart hem nog kan redden.

Pieter en zijn gezin balanceren tussen hoop en vrees. Ieder gaat daar op zijn eigen manier mee om. Zijn wereld wordt in het ziekenhuis en revalidatiecentrum steeds kleiner en hij is alleen nog maar gericht op overleven, zodat hij zijn kinderen op kan zien groeien. Maar het leven thuis draait ondertussen gewoon door, en de agenda van zijn vrouw Carin is met de zorg voor de kinderen, haar baan als rechter en de ritjes naar het ziekenhuis voller dan ooit. Zij moet praktisch en nuchter zien te blijven.

En dan komt het verlossende telefoontje. Er is een donorhart beschikbaar. Pieter zal notabene worden geopereerd in het ziekenhuis waar hij 42 jaar eerder werd geboren. In de ambulance die hem naar zijn nieuwe hart zal brengen sms’t hij al zijn vrienden en familie:

‘Het gaat gebeuren, allen duimen, ik houd van jullie, ook met mijn nieuwe hart.’

Boekpresentatie
– Datum: Zaterdag 15 januari 2011
– Tijdstip: 15.00 uur
– Locatie: Boekhandel De Vries Haarlem

Boekgegevens
– Titel: Hart Gezocht, de overlevingstocht van een man die wacht op een donor
– Auteur: Pieter van de Rest
– ISBN: 978 90 215 4863 0
– Verschijningsdatum: 15 januari 2011
– Uitgeverij: Kosmos Uitgevers

Meer informatie: www.hartgezocht.nl

Plaats een reactie