Harry Luik benoemd tot voorzitter raad van bestuur MCA Gemini Groep

De raad van toezicht van MCA Gemini Groep heeft op 23 april 2010 Harry Luik MHA benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur. Alle adviesraden, waaronder stafbesturen, ondernemingsraden, patiëntenadviesraad/cliëntenraad en verpleegkundige adviesraden uit zowel MCA als Gemini Ziekenhuis zijn betrokken geweest bij de procedure en hebben een positief advies gegeven over de benoeming van Luik tot voorzitter. Luik start op 16 augustus 2010 zijn functie.

Driekoppig bestuur
De nieuwe raad van bestuur van MCA Gemini Groep zal bestaan uit drie leden. Naar de overige twee leden is zoekopdracht gestart. Bij de zoektocht naar de andere twee leden – één met aandachtsgebied Gemini Ziekenhuis en één met aandachtgebied MCA – zal de nieuwe voorzitter nauw betrokken worden.

Luik’s visie
De raad van toezicht heeft voor Luik gekozen vanwege zijn ruime ervaring in de ziekenhuiszorg en zijn duidelijke visie hierop. Tijdens de gesprekken heeft hij daarbij in het bijzonder blijk gegeven van een heldere visie op de ontwikkeling van MCA en Gemini Ziekenhuis als groep met behoud van de eigen identiteiten van beide ziekenhuizen. Luik beschikt volgens de raad van toezicht over sterk verbindende eigenschappen en staat bekend als een betrokken bestuurder.

Arbeidsverleden
Luik is momenteel nog werkzaam als voorzitter raad van bestuur van het Kennemer Gasthuis in Haarlem. Daar heeft hij de verantwoordelijkheid gehad over een groot nieuwbouw- en renovatietraject en is hij verantwoordelijk geweest voor de organisatieontwikkeling en herstructurering naar een duale managementstructuur met resultaatverantwoordelijkheid. Luik is momenteel als voorzitter in een driehoofdige raad van bestuur eindverantwoordelijk voor zorg-, vastgoed- en algemene strategie. Eerder was hij bestuurder/directeur van Sint Jans Gasthuis in Weert en Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Luik startte zijn carrière in de zorg.

Plaats een reactie