Harmen van Straaten schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2013

Harmen van Straaten schrijft het Kinderboekenweekgeschenk van 2013. Het speciale Prentenboek van de Kinderboekenweek is komend jaar van de hand van Loes Riphagen. Sport en spel staan centraal tijdens de Kinderboekenweek 2013 onder het motto Klaar voor de start!. De 59ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober 2013.

Harmen van Straaten (1958) werkte aanvankelijk als jurist voor hij als illustrator debuteerde in 1987. In 2001 verscheen De liefste kusjes zijn voor jou, het eerste boek dat hij niet alleen zelf illustreerde, maar ook schreef. Hij illustreerde ongeveer 400 boeken en schreef er ruim 50, voor alle leeftijden. Zijn illustraties werden in 2003 bekroond met de Gouden Appel van Bratislava. In datzelfde jaar won hij het Gouden Penseel van Japan, de Sankei Children’s Book Award. Van Straaten is driemaal getipt door de Nederlandse Kinderjury, onder andere voor de serie Super Jan (2009).

Loes Riphagen (1983) studeerde in 2007 af aan de kunstacademie in Rotterdam. Ze debuteerde in 2008 met het prentenboek Slaapkamernachtdieren (Uitgeverij De Fontein) en werd daarmee genomineerd voor de Kinderboekwinkelprijs. Voor haar boek Huisbeestenboel kreeg zij in 2010 een Vlag & Wimpel van de Penseeljury, Superheldjes werd in 2012 genomineerd voor de European Design Award.

Klaar voor de start!
Al spelende leert men, of het nu gaat om zaklopen, gamen, een spelletje straatvoetbal of dammen: sport & spel zijn niet alleen belangrijk, maar we kunnen er ook nog eens veel plezier aan beleven. En wat is er nu (bijna) nog leuker dan sporten en spelen? Lezen over sporten en spelen! De aankomende Kinderboekenweek staat dan ook volledig in het teken van boeken over bewegen, over winnen en verliezen en over talent en training. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de succesvolle serie Koen Kampioen over voetbal, Met je hoofd boven water van Gideon Samson over de verschrikkingen van zwemles en aan Pip wil dansen van Vivian den Hollander.

Plaats een reactie