Hardlopen zonder doodlopen

In het nieuwe boek Ik, hardloper trekken Koen de Jong en Stans van der Poel een aantal prikkelende conclusies. Daarnaast geven ze veel tips, adviezen en schema’s om langer te lopen met minder training.

Conclusies van Koen en Stans
– Hardlopen hoeft in het begin niet leuk te zijn
– Je kunt een hele marathon lopen door voor een halve te trainen
– Lopen zonder muziek is veel beter
– De ‘runners high’ kun je al bereiken vóór je begint te lopen
– Eet vet! Juist als je wilt afvallen of efficiënter wilt trainen

Hardlopen zonder doodlopen
Een marathon lopen terwijl je nooit meer hebt geoefend dan een halve? Een triathlon voltooien terwijl je eigenlijk liever een boek leest? Dat is geen probleem als je het maar slim aanpakt, vinden de auteurs van ‘Ik, hardloper’. Door tactisch te trainen bespaar je tijd en voorkom je dat er energie ‘lekt’ waardoor je de marathon niet kunt uitlopen.

ik, hardloper

Bijna nergens ter wereld wordt zoveel hardgelopen als in Nederland. Stans van der Poel en Koen de Jong begeleidden de afgelopen jaren duizenden mensen in het halen van hun (hardloop)doelen. Amateurs, maar ook topatleten die zich voorbereidden op de Olympische Spelen. Allemaal wisten ze zichzelf te overtreffen door aandacht te besteden aan een vitaal punt in het hardlopen: de ademhaling.

Verademing, Koen de Jong

‘Ik, hardloper’ is een praktisch boek met eenvoudige aanwijzingen, tips en ademhalingsoefeningen, gelardeerd met verhalen uit de praktijk. Over hoe je ademhaling kunt inzetten om grotere hoogtes te bereiken en hoe je tijd bespaart in je trainingen. En hoe je daardoor plezier krijgt én houdt in het hardlopen, zelfs als je misschien geen sportief type bent.

Auteurs
Koen de Jong (1979) ontwikkelde zijn trainingsprogramma Sportrusten, dat mensen aanmoedigt om 100 dagen lang iedere dag een ademhalingsoefening te doen en drie keer in de week hard te lopen. Koen liep de marathon van Berlijn en fietst graag in de bergen.

Stans van der Poel (1955) bedenkt en ontwikkelt apparatuur die de ademhaling en hartslag in beeld brengt. Inmiddels zijn er vier producten beschikbaar: Co2ntrol, ATDS, EC-coach en EC-Watch. Stans heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van duursporters en doet zelf hele triatlons.

Meer informatie
http://www.kiwinederland.nl

Plaats een reactie