Hardlopen of pillen bij depressiviteit?

Onderzoekers van GGZ inGeest en VUmc vergelijken welk effect behandeling met antidepressiva en behandeling met runningtherapie hebben op depressie en angstklachten. Kort geleden besteedde het wetenschappelijk tv-programma Labyrint uitgebreid aandacht aan het onderzoek.

MOTAR

Sinds kort is het onderzoek uitgebreid naar meerdere locaties in Amsterdam en in Haarlem. Heeft u interesse? Meedoen kan!

Depressie en angstklachten komen erg veel voor: één op vijf Nederlanders zal in zijn leven een depressie of angststoornis doormaken. Toch is er nog veel onbekend over hoe beide stoornissen ontstaan. Wel weten we dat behandeling in veel gevallen maar ten dele effectief is. Uit eerder onderzoek is bekend dat zowel antidepressiva als hardlopen werken. Maar wat werkt nu het beste? Wat doen die behandelingen precies in het lichaam? En welke biologische processen spelen daarbij een rol?

Het MOTAR onderzoek (MOod Treatment with Antidepressants or Running) wil deze vragen beantwoorden. Binnen het onderzoek worden mensen met een depressie en/of een angststoornis gedurende 16 weken behandeld met antidepressiva óf runningtherapie. De eerste deelnemers zijn inmiddels van start gegaan vanuit twee vestigingen van GGZ inGeest in Amsterdam.

Het onderzoek is sinds kort uitgebreid naar meerdere locaties in Amsterdam en Haarlem. De onderzoekers zijn nog op zoek naar deelnemers uit de omgeving van Amsterdam en Haarlem.

Voor meer informatie en aanmelding zie www.motar.nl of bel met Bianca Lever – van Milligen (projectleider) op T (020) 788 5679, per e-mail bereikbaar via motar@ggzingeest.nl

Meer informatie
http://www.ggzingeest.nl
http://www.motar.nl
– Tv-programma Labyrint: Het gestresste geheugen

Plaats een reactie