Happy Fris praat bij Geuzenpop over alcoholgebruik

Happy Fris is zaterdag 6 augustus 2011 te vinden op Geuzenpop om met jongeren en ouders in gesprek te gaan over alcoholgebruik.

Jongeren die zaterdag op Geuzenpop zijn, lopen kans om door een andere jongere te worden aangesproken; deze door Tactus getrainde peers gaan met ze in gesprek over de risico’s van alcohol. Dat doen de peers door flesjes water uit te delen. “We willende jongeren verleiden om een praatje te maken over alcohol”, legt preventiewerker Charon den Drijver van Tactus uit. Naast het water worden ook mintdoosjes uitgedeeld.

De peers van Happy Fris gaan niet alleen met jongeren in gesprek, ook aanwezige ouders worden benaderd. “Uit onderzoek blijkt dat jongeren vaak meer drinken dan hun ouders denken. De inschatting van het alcoholgebruik van hun eigen kinderen ligt vaak lager dan de werkelijke hoeveelheid. Afspraken maken met je kind maakt dat jongeren minder drinken”, aldus den Drijver.

De peers van Happy Fris zijn zaterdag 6 augustus 2011 tussen 16.00 en 19.00 uur op Geuzenpop te vinden. Voor meer informatie kunt u kijken op www.happyfris.nl

Plaats een reactie