Hans Kazàn goochelt weer glimlach terug op gezicht van brandwonden slachtoffertjes

Kinderen met littekens van brandwonden voelen zich vaak bekeken. Tijdens de gezinsdag op zaterdag 18 september 2010 in Dierenpark Emmen zullen zij daar geen last van hebben. Kinderen met soms ingrijpende brandwonden genieten in een veilige omgeving samen met hun familie van de bewoners van dit prachtige dierenpark. Hans Kazàn zal met de kinderen al goochelend het park ontdekken. Op deze dag zal Hans ook ervaring deskundige Chantal Weijman (29) introduceren als ambassadrice. Chantal liep als driejarige brandwonden op toen in een caravan de gasfles ontplofte.

“Leven met littekens van brandwonden is een levenslange confrontatie met dat ene moment dat het even fout ging”

Hans Kazàn, vertelt: “Voor de kinderen is het een ontspannen dag. Zij gaan samen met vrijwilligers Speelparadijs Yucatán onveilig maken. Het is bedoeld voor lotgenotencontact, maar vooral een dag met plezier. ’s Ochtends biedt deze dag voor de ouders de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen. Dat is belangrijk voor verwerking van de vaak ingrijpende problemen rond kinderen met brandwonden. Over het algemeen zijn kinderen en jongeren met littekens van brandwonden eenlingen en uitzonderingen in hun naaste omgeving. De vrijwilligers van de Stichting Kind en Brandwond proberen dit vaak eenzame gevoel te verminderen. Deze vrijwilligers zijn veelal werkzaam in de brandwondencentra. Naast deze dag organiseren ze ook vakantieweken voor de kinderen waarin ze o.a. leren om te gaan met alle kijkende blikken. “

De Gezinsdag is bedoeld voor kinderen en jongeren met brandwonden die het afgelopen jaar waren opgenomen in één van de brandwondencentra in Beverwijk, Groningen en of Rotterdam.

“Hans Kazàn…..kun jij mijn littekens wegtoveren?”

Deze vraag bracht Hans ooit ernstig in verlegenheid, want de littekens wegtoveren dat kon hij niet. Wel probeert hij sindsdien, daar waar het kan, aandacht te vragen voor de Stichting Kind en Brandwond. Want leven met littekens van brandwonden is een levenslange confrontatie met dat ene moment dat het heel even fout ging. Daarom zijn dagen als deze zo ontzettend belangrijk,” aldus Hans Kazàn, al jaren trotse ambassadeur van de Stichting Kind en Brandwond.

”Zaterdag zal ik met trots onze nieuwe ambassadrice Chantal officieel voorstellen. Als jong meisje kwam Chantal door een ongeluk met vuur terecht in gelijke omstandigheden waarin nu -helaas- nog steeds veel kinderen terecht komen. Als geen ander weet zij uit persoonlijke ervaring wat deze kinderen en hun naaste familie moeten doormaken. Chantal zal mij voortaan als ambassadrice terzijde staan bij diverse activiteiten voor Kind en Brandwond.

Hans Kazan
Ambassadeur Stichting Kind en Brandwond

Meer informatie: www.kindenbrandwond.nl

Plaats een reactie