Hans Grietens benoemd tot hoogleraar bij Orthopedagogiek

Hans Grietens wordt per 1 september 2010 bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen benoemd tot hoogleraar Orthopedagogiek, in het bijzonder de onderkenning en interventie bij kinderen met ernstige gedrags- en opvoedingsproblemen.

Momenteel is hij hoofd van het Centrum voor Gezins- en Orthopedagogiek van de Katholieke Universiteit Leuven, België. Zijn onderzoek gaat over de evaluatie van interventies voor kwetsbare kinderen en gezinnen en de vroege ontstaansmechanismen van ernstige problematische opvoedingssituaties. Een belangrijk thema in dit verband is zijn onderzoek naar de vroegtijdige taxatie van risico’s op intrafamiliale kindermishandeling en verwaarlozing, wat geleid heeft tot een in Vlaanderen veelgebruikt screeningsinstrument.

Hans Grietens (Leuven, 1965) studeerde psychologie in Leuven en deed zijn promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna werd hij postdoctoraal onderzoeker, docent en hoofddocent aan de Katholieke Universiteit Leuven. Naast zijn werk aan deze universiteit is hij gasthoogleraar aan de Université Paris Ouest La Défence-Nanterre, Frankrijk.

Hij beschikt over een groot netwerk aan internationale contacten, is president van de belangrijkste wetenschappelijke associatie in Europa op het gebied van de zorg voor de jeugd (EUSARF) en is editor-in-chief van een prominent internationaal tijdschrift op dit gebied. Omwille van zijn expertise is hij een veelgevraagd keynote speaker op internationale congressen over de zorg voor kwetsbare kinderen en gezinnen.

Plaats een reactie