Hans Alders voorzitter Raad van Toezicht UMCG

0
541

Vandaag is bekend geworden dat de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, op voordracht van de Raad van Toezicht van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), de heer Hans Alders heeft benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van het UMCG. De heer Alders is al vanaf 1 november 2007 lid van de Raad van Toezicht.

Hij volgt mevrouw Margreeth de Boer op die per 1 februari 2010 het voorzitterschap van de Raad van Toezicht heeft neergelegd wegens het verstrijken van de maximale zittingstermijn. De Raad van Toezicht bestaat per 1 februari 2010 uit: de heer J.G.M. Alders (voorzitter), prof. dr. L. Koopmans (vice-voorzitter), mevrouw prof. dr. H.J. Völker-Dieben en prof. dr. B. Witholt.

Vorig artikelKetenzorg bevordert zelfstandigheid patiënt met Huntington
Volgend artikelOlympus E PL1: mooie foto’s voor iedereen
Avatar
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 10.000 medewerkers werken in de patiëntenzorg en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek, waarbij de focus ligt op ‘gezond en actief ouder worden’. In het kader van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs wordt nauw samen gewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen. Er worden studenten opgeleid tot arts, tandarts of bewegingswetenschapper en artsen opgeleid tot medisch specialist. Patiënten komen in het UMCG voor basiszorg, maar ook voor zeer specialistische diagnostiek, onderzoek of behandeling. De zorg wordt gegeven door de beste dokters en verpleegkundigen. Samen met ondersteunend personeel werken zij dagelijks aan die ene, gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.