Handtherapeuten versterken expertise Rode Kruis Ziekenhuis

Drie gecertificeerde handtherapeuten zijn sinds kort verbonden aan het Rode Kruis Ziekenhuis. Het ziekenhuis versterkt hiermee haar positie als dé handenspecialist in de regio boven Amsterdam. De enige twee gecertificeerde handchirurgen in Noord Holland waren al langer aan het RKZ verbonden.

Sinds 2010 is de specialisatie ‘handtherapeut’ binnen de ergo- en fysiotherapie erkend in Nederland. De eerste 20 therapeuten in Nederland hebben hun certificering ontvangen. Drie van hen – de enige gecertificeerde in Noord Holland Noord – zijn sinds kort verbonden aan de afdeling handchirurgie in het Rode Kruis Ziekenhuis.

Spalken maken
In het RKZ kan de patiënt profiteren van de nauwe samenwerking tussen de handtherapeut en de handchirurg. De handtherapeut adviseert, begeleidt en behandelt de patiënt met hand- en polsklachten. Zo kan er een op maat gemaakt behandelingsprogramma worden opgesteld voor overbelastingsyndromen of voor handtherapie na een handchirurgische ingreep. Ook maken zij zelf diverse spalken om hand- en polsklachten te behandelen.

Ontwikkeling expertise
Drie ervaren handtherapeuten (Mw. N. Koekebakker, Dr. A. Videler en Mw. M. Wind) van de praktijk 4hands zijn voor de duur van 2 jaar aangetrokken door het RKZ. In deze periode begeleiden zij de ergo- en fysiotherapeuten die al bij het RKZ in dienst zijn om de expertise handtherapie verder te ontwikkelen.

Dé handenspecialist
Met de aanvulling van deze expertise versterkt het Rode Kruis Ziekenhuis zijn positie van handenspecialist in Noord-Holland boven Amsterdam. Op de afdeling Handchirurgie werken 2 gecertificeerde handchirurgen (M. Kreulen en J. van Loon) en er wordt nauw samengewerkt met traumachirugen en revalidatieartsen. De afdeling werd in augustus 2009 officieel erkend als Europees ‘Hand Trauma Centre’

Plaats een reactie