Handleiding voor een gelukkig digitaal leven

Onze levens zijn geïnfiltreerd door mobiele apparatuur, social media en — vooral — afleiding. Even stiekem de mail checken tijdens het avondeten. Even Whatsappen in een vergadering. Facebooken tijdens het autorijden. Het is een verslaving waardoor we niet meer geconcentreerd zijn en wellicht zelfs dommer worden.

Verslaafd aan afleidingAlex Pang schreef Verslaafd aan afleiding als stappenplan om weer de baas te worden over elektronica in plaats van andersom.

Moeten we er dan maar helemaal mee stoppen? De oplossing van Alex Pang is haalbaarder. De wereld is veranderd, het is de kunst hier goed mee om te gaan. Het uitgangspunt is dat we onze apparaten vóór ons moeten laten werken, zodat ze zorgen voor meer focus en productiviteit.

Alex Pang leert de lezer op een slimme manier om te gaan met alle digitale mogelijkheden, zodat de gebruiker de baas blijft. Het resultaat is dat social media en telefoons ervoor zorgen dat de gebruikers focus hebben en creatief zijn in plaats van verscheurd en afgeleid.

Alex Soojung Kim Pang is futurist en werkt als senior consultant op het grensvlak van voorspellen, social media en psychologie. Daarnaast is hij wetenschapper aan de universiteiten van Stanford en Oxford en voormalig staflid van Microsoft Research. Hij publiceerde eerder in gerenommeerde bladen als de Scientific American.

Meer informatie
– Video: Introduction to Contemplative Computing

Boek informatie
Titel: Verslaafd aan afleiding, Handleiding voor een gelukkig digitaal leven
Auteur: Alex Soojung Kim Pang
ISBN: 9789021554334
Pagina’s: 320
Prijs: € 19,95
Uitgever: Kosmos Uitgevers

Plaats een reactie