Handleiding helpt fietsend Nederland doelen te bereiken

Experts van naam en faam brengen de complete handleiding uit om fietsend Nederland te helpen goed voorbereid aan een tocht te verschijnen. Vanaf woensdag 28 maart 2012 is het boekje “Hoe bereid ik me voor? De complete handleiding voor wielrenners met een doel” te bestellen.

Wielrennen is booming! Met 1.4 miljoen fietsfanaten staat wielrennen in de top-3 van populairste sporten in Nederland. Mede door de komst van lange en zware fietstochten zoals ‘Alpe d’Huzes’ en ‘Tour for Life’ beginnen steeds meer mensen met wielrennen. Deden er in 2010 nog ruim 2.500 fietsers mee aan Alpe d’Huzes, in 2011 was dit aantal al gegroeid naar ruim 4.500 deelnemers! Het ledenaantal van de Nederlandse Toer Fiets Unie groeide in 2011 met 6,5% naar 50.000 leden.

Niet alleen ervaren wielrenners, maar ook de minder ervaren wielrenner wil graag een tandje harder trappen om grenzen te verleggen en geld binnen te halen voor het goede doel.

Maar hoe weten wielrenners hoe ze goed voorbereid aan de start moeten verschijnen van een tocht? Op internet is natuurlijk veel informatie te vinden, maar juist door deze overvloed aan informatie zien veel wielrenners door de bomen het bos niet meer. Daar komt vanaf vandaag verandering in.

Sportzorg.nl, de voorlichtingssite van de Vereniging voor Sportgeneeskunde, heeft in samenwerking met diverse experts op het gebied van wielrennen informatie verzameld waarin alle facetten van de voorbereiding op prestatietochten aan bod komen. De groep experts bestaat uit sportartsen, mental coaches, wielrenners van diverse niveaus, bewegingswetenschappers en trainers/coaches. Daarnaast zijn belangrijke partijen als de KNWU, NTFU en Consument en Veiligheid bij de groep betrokken. Wetenschappelijk onderzoek is verzameld en vertaald naar begrijpelijke en betrouwbare informatie voor wielrenners. Resultaat is het 36-pagina’s tellende boekje “Hoe bereid ik me voor? De complete handleiding voor wielrenners met een doel”.

In vijf hoofdstukken worden alle aspecten van de voorbereiding op een tocht belicht. Van fietsuitrusting naar doelgerichte training, van verantwoorde voeding naar de juiste ‘mindset’ en als afsluiting praktische informatie over waar de gewenste deskundige ondersteuning te vinden is. Het boekje is de beste ‘bijsluiter’ voor elke fietser die een prestatie wil (gaan) neerzetten.

Het boekje “Hoe bereid ik me voor? De complete handleiding voor wielrenners met een doel” is voor € 3,50 te bestellen via www.sportzorg.nl/hoebereidikmevoor.

Sportzorg.nl is een samenwerkingsverband tussen de Vereniging voor Sportgeneeskunde, de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid Milieu. De ontwikkeling van de site is mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.

Plaats een reactie