Handen uit de mouwen voor Oldenzaalse thuiszorgcliënt

Terwijl hijzelf genoot van een dagje Dolfinarium met zijn familie, werd de kamer van de 15-jarige thuiszorgcliënt Jeremy op woensdag 9 mei 2012 grondig onder handen genomen. Medewerkers van VVT Zorgverleners, die de zorg verleent, twijfelden geen moment en sloegen de handen ineen om hun cliënt te helpen.

Toen bleek dat de woning van de Oldenzaalse Jeremy, die volledig rolstoelafhankelijk is, wel een flinke opknapbeurt kon gebruiken, vonden medewerkers van VVT Zorgverleners het hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken. Op initiatief van verpleegkundige Truus Wennink en maatschappelijk werkster Alet Landman werd hij aangemeld voor Stichting Doe een Wens, die de liefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte in vervulling laat gaan. Toen andere medewerkers van VVT Zorgverleners hier lucht van kregen, boden ook zij spontaan hun hulp aan.

Mensen centraal
Ook Govert Droste, thuiszorgmanager regio Hengelo, staakte zijn werkzaamheden om een handje te helpen. “We moeten niet vergeten dat het in de zorg nog steeds om mensen gaat, die zijn het allerbelangrijkste.” Voorafgaand aan de bijzondere dag voor Jeremy zelf, werd er tezamen met collega’s al de hele week ontzettend hard gewerkt. Er werd geschilderd, opgeruimd, een vloer gelegd, kasten gemonteerd, enz. Ook werd het interieur en het linnengoed vernieuwd. Naast Jeremy werd ook aan zijn medebewoners gedacht; een ieder kreeg een nieuw dekbed en er werd een gezamenlijke picknickset geregeld.

Een geslaagde dag
Op de dag zelf werd er doorgewerkt tot in de late uurtjes. Om de metamorfose compleet te maken, schonk VVT Zorgverleners, die naast thuiszorg ook kraamzorg biedt, een elektrische vliegenlamp waar dringend behoefte aan was. De reactie van Jeremy sprak boekdelen; hij wilde gelijk naar zijn kamer, alleen, om televisie te kijken.

Plaats een reactie