Handboek voor het bouwen van je eigen luchtkasteel

Fantaseer jij nog weleens? Ooit een luchtkasteel gebouwd? Veel volwassenen niet meer, omdat het volgens de maatschappelijke regels niet hoort. Tijdverspilling zou het zijn, van mensen zonder realiteitsbesef. Barbara Tammes vindt dat nonsens. De kracht van je verbeelding maakt je werkelijke leven juist mooier en makkelijker. Bouw je eigen luchtkasteel en leer jezelf beter kennen. Dat is spiritueel entertainment!

Fantaseren is verplicht tijdens het lezen van het Handboek voor het bouwen van je eigen luchtkasteel! Je bouwt een mooi luchtkasteel en richt dat kamer voor kamer in. Geld speelt daarbij geen rol en de mogelijkheden zijn onbegrensd. En ook al is de realiteit heel anders, zo creëer je in ieder geval in je hoofd een plek waar alles precies is zoals jij het wilt, waar je je thuis voelt en veilig.

Het luchtkasteel bestaat uit 25 geestverruimende kamers. Iedere kamer heeft een andere functie: een suite voor schaamte, een kamer voor geluk, een traanzaal voor verdriet. Je wordt aangespoord om je te verschonen van storende gedachten op de CW, de omgekeerde WC, en je boze kant krijgt een luxe suite, zodat die zich niet hoeft te manifesteren.

Elke kamer in het boek wordt omschreven en biedt de lezer een aantal keuzes, want niets werkt zo stimulerend op de verbeeldingskracht als keuzes. Om de juiste keus te kunnen maken, moet je nadenken over de dingen. Waar heb ik werkelijk verdriet om, welke gedachten zitten me in de weg, waar ben ik trots op, wat zou ik graag anders willen? Zo kom je op een luchthartige, maar zeker niet lichtzinnige manier, tot zelfinzicht en is stilstaan bij jezelf – je leven en gevoelens – helemaal niet eng of moeilijk, eerder stimulerend en hoopvol!

Handboek voor het bouwen van je eigen luchtkasteel is een echt feelgoodboek. Het is een aanstekelijk, speels vormgegeven en luchtig geschreven boek, dat mensen aanzet en helpt om zelf hun gedachten en verlangens vorm te geven, om te fantaseren en om van hun hoofd de mooiste plek op de wereld te maken. Als je je wensen en verlangens al niet kunt verbeelden, hoe kunnen ze dan ooit uitkomen? Fantasie is het begin van de werkelijkheid!

Barbara Sophia Tammes werkt al sinds haar negentiende als copywriter in de reclame. Eerst in loondienst, nu voor zichzelf, waarbij ze zich concentreert op ‘groene’ ondernemingen. Haar werk is inmiddels bekroond met de meest prestigieuze prijzen. Handboek voor het bouwen van je eigen luchtkasteel is haar eerste boek.

Boekgegevens
Titel: Handboek voor het bouwen van je eigen luchtkasteel
Auteur: Barbara Sophia Tammes
ISBN 978 90 215 4941 5
Prijs: € 19,95
Verschijningsdatum: 7 april 2011

Plaats een reactie