Half miljoen voor verkeersveiligheid ouderen

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) trekt een half miljoen euro uit voor initiatieven die ouderen helpen om veilig aan het verkeer te blijven deelnemen. Met het geld ondersteunt de minister organisaties die werk maken van het veilig mobiel houden van ouderen met bijvoorbeeld scootmobielcursussen, fietstips, opfriscursussen verkeersregels.

Bijna de helft (44%) van alle ernstig verkeersgewonden in 2009 was ouder dan 50 jaar. Schultz: ‘Ouderen trekken erop uit, maar ze zijn fysiek kwetsbaarder. Met deze bijdrage helpen we organisaties concrete producten en diensten te leveren waar ouderen echt wat aan hebben. Zo kunnen ouderen tot op hoge leeftijd vitaal en veilig deelnemen aan het verkeer.’

Met het geld wordt de komende twee jaar het samenwerkingsverband Blijf Veilig Mobiel voortgezet. In dit programma werken de ANWB, Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad, Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland, Viziris, werkgroep Senioren en overige ouderenbonden (Unie KBO en PCOB) samen aan de verkeersveiligheid van ouderen. De ANBO coördineert Blijf Veilig Mobiel.