HagaZiekenhuis gunt fase 1 ‘vernieuwbouw’ aan Heijmans

HagaZiekenhuis heeft de eerste fase van de ‘vernieuwbouw’ van haar locatie aan de Leyweg gegund aan bouwbedrijf Heijmans. Het gaat hierbij om een bedrag van 40 miljoen euro ex BTW.

De vernieuwbouw van het HagaZiekenhuis is de eerste fase van een omvangrijk bouwproject met een totaalbudget van 280 miljoen euro (inclusief BTW). Ruim 44 miljoen euro hiervan wordt besteed aan een complete vernieuwing van de ICT.

Het HagaZiekenhuis brengt de acute en complexe zorg in de nabije toekomst onder in de locatie Leyweg, inclusief het nieuw te bouwen Juliana Kinderziekenhuis. De planbare zorg in poliklinieken en dagbehandeling concentreren zich aan de locatie Sportlaan. De vernieuwbouw van het HagaZiekenhuis is op zijn vroegst einde 2014 klaar.

De vernieuwbouw van het ziekenhuis is een complexe uitdaging. Naast bouwtechnische aspecten is het cruciaal dat de zorg gewoon doorgaat en de kwaliteit gewaarborgd is. Veel aandacht gaat dan ook uit naar logistieke afstemming.

Het HagaZiekenhuis vernieuwbouwt het eigen ziekenhuis in drie fasen. In de eerste -nu begonnen- fase worden de verpleegafdelingen volledig vernieuwd evenals specifieke afdelingen als de Spoedeisende Hulp, het Hartcentrum en Radiologie. Het nieuwe Dialysecentrum is recent in gebruik genomen.

Inmiddels zijn de voorbereidingen begonnen voor de tweede fase. Die behelst de nieuwbouw van het Juliana Kinderziekenhuis en de bouw van een zeer modern operatiecomplex. In de derde fase gaat de locatie Sportlaan op de schop.

Plaats een reactie