Haarlemse basisscholen in Kennemer Gasthuis voor voorlichting over HIV

Op 26 en 27 mei 2011 bezochten kinderen uit groep acht van verschillende Haarlemse basisscholen het Kennemer Gasthuis voor een interactief programma over seksualiteit, intimiteit en HIV. Deze voorlichting is een samenwerking van de werkgroep ‘HIV en vooroordelen’ uit Haarlem en de SOA-poli van het Kennemer Gasthuis.

Het ziekenhuis ziet deze voorlichting als een verantwoordelijkheid voor de Haarlemse samenleving. Marijke Schoemaker, verpleegkundige op de HIV/SOA-poli: “Op onze poli merken we elke dag dat voorlichting over HIV en SOA’s en dus het veilig vrijen, nog altijd van belang is. Wij vinden dat we al in groep 8 van de bassischool hiermee kunnen beginnen. Deze dag heeft als doel kinderen op een goede, positieve manier te leren omgaan met seksualiteit en intimiteit. Daarbij hoort leren ‘nee’ zeggen maar ook het herkennen van foute signalen van volwassenen. Natuurlijk is er ook aandacht voor veilig vrijen”.

Door interactief toneel, films, gesprekken en de ‘condoomdoos’ kregen de kinderen op speelse en interactieve wijze informatie over seks en intimiteit Het is de vijfde keer dat deze voorlichtingsbijeenkomst werd georganiseerd. Scholen en kinderen waren enorm enthousiast.

Meer informatie over de werkgroep ‘HIV en vooroordelen’: www.hivenvooroordelen.nl.

Plaats een reactie