Haal het maximale uit je zorgverzekering

De basis zorgverzekering is voor iedereen verplicht en we betalen allemaal premie. Binnen dit basispakket wordt echter veel meer zorg vergoed dan je denkt! De overheid stimuleert namelijk een gezonde samenleving. Je betaalt toch al voor de zorgverzekering, dus waarom zou je er niet het maximale uithalen?

Ga gratis naar de diëtist

Iedereen krijgt binnen de basisverzekering drie uur dieetadvies per kalenderjaar vergoed. Hier hoeft niet direct een aanleiding voor te zijn. Wanneer jij vindt dat je dieetadvies nodig hebt, mag je gebruik maken van deze zorg. Of je nu juist aan wilt komen, af wilt vallen of gewoon advies wilt over voeding- en eetgewoontes om gezond te blijven.
dieet

Zorg op vakantie wordt vergoed

Sluit jij voor je vakantie een reisverzekering af? Bedenk dan dat spoedeisende zorg in het buitenland ook vergoed wordt vanuit je basisverzekering. Deze zorg wordt vergoed tot het Nederlandse marktconforme tarief. Ook niet-spoedeisende hulp wordt na toestemming vergoed. Wanneer je binnen Europa blijft en naar een land gaat waar de zorg goedkoper is dan in Nederland, hoef je geen extra module medische kosten binnen je reisverzekering af te sluiten.
vakantie

Stoppen met roken wordt ook vergoed

Een poging om te stoppen met roken wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De overheid wil namelijk de ziektes en sterfgevallen die een gevolg zijn van roken, zo ver mogelijk terugdringen. Daarom vergoedt de overheid de beste manier om te stoppen; het stoppen-met-roken-programma. Dit programma bestaat uit medicatie, begeleiding en nicotinevervangers en wordt eenmaal per jaar vergoed. Waarom zou je hier als roker geen gebruik van maken?
stoppen-met-roken

Zo wordt er nog veel meer zorg vergoed, waar we eigenlijk nooit bij stil staan. Erg zonde, want vooral preventieve zorg is voor iedereen aan te raden. Je betaalt je premie toch, dus maak daarom ook gebruik van de gratis mogelijkheden om te streven naar een betere gezondheid.

Deze vergoedingen gelden vaak alleen bij gecontracteerde zorgverleners, dus het is raadzaam even de voorwaarden door te nemen. Tevens geldt, net zoals op alle zorg binnen de basisverzekering met uitzondering van de huisarts, het eigen risico.

Deze informatie is mede mogelijk gemaakt door UnitedConsumers/ VGZ Zorgverzekering

Plaats een reactie