Haaientandvulling nu beschikbaar voor mensentanden

Patiënten kunnen nu bij hun tandarts vragen om een haaientandvulling om gaatjes in een tand te vullen.

SharkFotocredits: Steve Garner (cc)

Het is een vulmiddel dat bestaat uit lichaamsvriendelijke stoffen. De haaientandvulling is een Nederlandse uitvinding.

Internationaal getest
De haaientandvulling is uitgebreid getest. Onder meer door de Universiteit van Londen, de Universiteit van Sheffield en het Queen Mary College in Londen. De haaientandvulling voldoet aan de Europese Richtlijn voor medische hulpmiddelen.

Wat is een haaientandvulling?
Het is een innovatief vulmiddel dat gebaseerd is op de scheikundige formule van de haaientand, de sterkste tand ter wereld. De belangrijkste eigenschap van deze haaientandvulling is dat de vulling zich krachtig hecht aan de tand op basis van een natuurlijk proces en zo een onlosmakelijke eenheid vormt. De tand heelt zichzelf!

Hoe werkt het proces?

Waarom een haaientandvulling?
Wetenschappers, tandartsen en scheikundigen stelden 10 jaar geleden zichzelf een doel: “Ontwikkel een vulling die een tand helpt om op een natuurlijke manier zichzelf te helen en die lichaamsvriendelijk is.” Na 10 jaar doorontwikkeling is met de (introductie van de) haaientandvulling het doel gerealiseerd. De veilige tandvulling wordt in opdracht van GCP Dental in Duitsland in een laboratorium geproduceerd. GCP Dental, gevestigd in Vianen, heeft de haaientandvulling op de markt gebracht onder de naam “GCP Glass Carbomer”. Op de haaientandvulling rusten diverse internationale patenten.

Zijn de bestaande vullingen gevaarlijk?
GCP Dental heeft de haaientandvulling nu geïntroduceerd bij de 7000 tandartsen in Nederland. Terwijl op de achtergrond de twijfels en de discussies onder die tandartsen over de gevaren van de bestaande composietvullingen toenemen.

Meer informatie
http://gcp-dental.nl

Plaats een reactie