Grote behoefte aan informatie over bloed in het basisonderwijs

0
936

Meer dan de helft van de basisscholen in Nederland heeft behoefte aan informatie over bloed. 4.000 scholen hebben het nieuwe interactieve lesprogramma ‘De Wereld van Bloed enzo’ aangevraagd.

Deze unieke interactieve les is bedoeld voor leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs. Het innovatieve lesmateriaal is speciaal voor het smartboard ontwikkeld zodat de docent op een aantrekkelijke manier uitleg kan geven over o.a. bloedgroepen, de samenstelling van bloed, de bloedbank en de historie van bloedtranfusie.

“Voor de leerlingen en docenten is dit een leuk spel om spelenderwijs over de ingewikkelde facetten van bloed te leren’, licht Robert Heckert, manager Communicatie & Voorlichting Sanquin, toe.

‘De Wereld van Bloed enzo’ is onderdeel van het onderwijsproject ‘Ik van binnen (www.ikvanbinnen.nl)’ over de werking van het menselijk lichaam.

Het onderdeel ‘De wereld van bloed en zo’ kwam tot stand door steun van Sanquin. Het leerpakket “Ik van binnen” is drie jaar geleden opgezet in opdracht van Nefarma, om kinderen duidelijk te maken hoe belangrijk een gezond lichaam is.

Sanquin
Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven. De donors zijn het hart van de organisatie. Kernactiviteit is een veilige en efficiënte productie en levering van bloedproducten voor de behandeling van patiënten. Door onderzoek onderhoudt en vergroot zij haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt Sanquin in staat ziekenhuizen, behandelaren, patiënten en donors te adviseren. In het werk van Sanquin staan de beginselen van het internationale Rode Kruis, kwaliteit en servicegerichtheid, centraal. Sanquin is een organisatie van, voor en door mensen.

Nefarma

Nefarma is de Nederlandse branchevereniging van de innovatieve farmaceutische bedrijven. Dat zijn de ondernemingen die zich bezighouden met het ontwikkelen en produceren van nieuwe geneesmiddelen en behandelwijzen.