Grootste wandelevenement op het Britse vasteland

Door samenwerking van 5 wandelfestivals in het graafschap Derbyshire in de Engelse East Midlands, is het langste en grootste wandelevenement op het Britse vasteland ontstaan. Ruim 10 weken lang kunnen wandelaars meer dan 300 tochten lopen voor alle leeftijden, vaardigheden en interesses. Daarnaast kunnen zij deelnemen aan tal van andere buitenactiviteiten, van Nordic Walking en skateboarden tot bergbeklimmen en abseilen.

Dit brede programma van wandeltochten en activiteiten biedt een ideale gelegenheid om uw hobby te delen met gelijkgestemden en nieuwe sportieve activiteiten uit te proberen. Ook kunt u de East Midlands verkennen; een nog niet door het massatoerisme ontdekte regio vlak ten noorden van Londen. Deze meest Engelse regio van Engeland met z’n prachtige landschappen en frisse lucht is de plek bij uitstek om op te laden tijdens een ontspannende, revitaliserende break.

Gevarieerd en uitdagend
De aftrap van het wandelfestijn vindt plaats op Super Saturday 24 april. Een dag die bol staat van activiteiten voor jong en oud. Die dag start ook het Peak District Walking Festival, een van de grootste en meest gevarieerde festivals in Engeland. Dit jaar zijn er meer dan 170 wandelingen onder leiding van deskundige gidsen, National Park Rangers, archeologen, ecologen en geestenjagers!

Onontdekt en ongerept
Aansluitend start op 15 mei het Historic Border Country Festival. Dit gebied tussen het Peak District in het westen en Sherwood Forest in het oosten staat bekend als het meest ongerepte, want minst ontdekte stuk platteland van Engeland. Het programma omvat tal van wandelingen met gidsen én de bijzondere ‘Longest Walk on the Longest Day’. Een 55 kilometer lange wandeling door de schitterende natuur rond Chesterfield met de torenspits van de stad als constant oriëntatiepunt.

Natuur en erfgoed
Van 22 mei tot 2 juni kunt u het National Forest in het zuiden van Derbyshire verkennen. Het Footsteps in the Forest Festival omvat 50 wandelingen, variërend van een een-mijl familieloop tot een 40 kilometer lange wandeltocht. Geleid door lokale gidsen ontdekt u de kanalen, stuwmeren en dorpjes in de bossen, terwijl u luistert naar de fascinerende feiten over de natuur en het lokale erfgoed van dit prachtige gebied.

Themawandelingen en cultuur
Wie in het voorjaar niet naar Derbyshire kan, kan gaan in het najaar. In september biedt het Autumn Footprints Festival in de Amber Valley themawandelingen zoals natuurhistorie, lokaal erfgoed, rivieren en kanalen, steden en dorpen of kaartlezen. Daarna tenslotte, leidden de wandelingen van het nieuwe Derby Walking Festival u langs de fascinerende geschiedenis en levendige cultuur van de hoofdstad van Derbyshire. Een wandelfeest dat samenvalt met het jaarlijkse straattheaterfestival in Derby.

Betaalbaar en bereikbaar
Reizen naar de East Midlands is nu aantrekkelijker dan ooit, dankzij de historisch lage koers van het Britse pond. Informatie over het grootste wandelevenement van Engeland, accommodatie in alle prijsklassen en bezienswaardigheden vindt u op www.discovereastmidlands.nl. U kunt online boeken.

De East Midlands is ook makkelijk te bereiken. Een retourticket met BMI Baby van Schiphol naar East Midlands Airport kost vanaf €145,- (inclusief alle toeslagen). Met de auto kunt u vanuit Rotterdam elke avond/nacht met P&O Ferries naar Hull varen. Een retourtje voor twee personen met auto en een standaard cabine kost vanaf €278,-.

Plaats een reactie