Grootste tent ter wereld tijdens Vakantiebeurs

TenCate levert grootste tent ter wereld tijdens Vakantiebeurs 3

Op de Vakantiebeurs 2014, van woensdag 15 tot en met zondag 19 januari, staat de tentbeleving centraal.

Een immense ‘tent’ van TenCate is de entree naar het ludieke nachtelijke paviljoen Camping by Night, waar bezoekers van de Vakantiebeurs het allernieuwste op tentgebied kunnen uitproberen en meemaken.

De grootste tent ter wereld staat in hal 12 van de Jaarbeurs in Utrecht en heeft een afmeting van maar liefst 23 meter breed bij 10 meter hoog. Twee deuren met ‘echte’ ritsen erin zijn de toegang tot het paviljoen Camping by Night, waar diverse tenten worden tentoongesteld.

Luxe

Herman Klompenmaker van TenCate Outdoor Fabrics licht toe: “Glamping is reeds een vernieuwende trend. De afgelopen jaren hebben we de behoefte aan deze luxe vorm van kamperen sterk zien toenemen. Maar er zijn meer ontwikkelingen. Die wil de Nederlandse tentindustrie nu zichtbaar maken op de Vakantiebeurs”.

TenCate levert grootste tent ter wereld tijdens Vakantiebeurs

Nachtelijke sferen

“Op de Camping by Night zijn nachtelijke sferen nagebootst. Mensen krijgen een lampje mee om deze nachtcamping te ontdekken en de bijzondere kampeersfeer te proeven. Ter plekke kunnen diverse vormen van kamperen worden uitgeprobeerd. Het ziet er allemaal heel spectaculair en natuurgetrouw uit. Niet in de laatste plaats vanwege die immense tent met twee indrukwekkende deuropeningen van hoogwaardig, vlamwerend tentdoek van TenCate Outdoor Fabrics. De gangpaden in de hal zijn van kunstgras van TenCate”, zegt Herman Klompenmaker.

Vlamwerend tentdoek

Op diverse veldjes van de Camping by Night worden tenten tentoongesteld. Op het caravanveldje staan voortenten voor caravans, op het vouwwagenveldje staan vouwwagententen, op het gezinsveldje staan familietenten en opblaasbare gezinstenten. Een groeiende trend is vlamwerend tentdoek. Koken in en open vuur bij tenten kan gevaarlijk zijn. Daarom heeft textieltechnologieconcern TenCate vlamwerend weefsel voor tenten ontwikkeld, genaamd TenCate Campshield™. Met name tenttouroperators en scoutingclubs maken steeds meer gebruik van dit beschermende weefsel voor hun groepstenten. Nieuw is dat ook particulieren gerichte belangstelling tonen voor deze beschermende eigenschap van het TenCate tentdoek.

TenCate levert grootste tent ter wereld tijdens Vakantiebeurs 2

Optimaal beschermd

“Dit tentdoek heeft een permanent vlamvertragende kwaliteit en is geweven met maar liefst vier verschillende vezeltypen. Deze zorgen ervoor dat het doek de unieke vlamvertragende eigenschappen heeft. Tegelijkertijd is het doek robuust en vormvast, heeft een mooie ruige canvaslook en is zeer sterk en heeft ademend vermogen. Zo zijn kampeerders optimaal beschermd tegen weer, wind en vuur. TenCate Campshield™ wordt meer en meer toegepast in verhuurtenten van touroperators”, aldus Herman Klompenmaker.

Plaats een reactie