Grootste snurker van Nederland snurkt als F16

De grootste snurker van Nederland is na de zoektocht, ”wie is de grootste snurker van Nederland 2011?” bekend. Met een score van 85db wat gelijk staat aan een F16 op 1.500 m hoogte staat deze snurker met stip op 1!

In meer dan 4 miljoen slaapkamers in Nederland heeft men iedere nacht last van het chronisch snurkprobleem. Dit zorgt vaak voor relationele problemen, een van de twee echtelieden verhuist vaker naar de logeerkamer of erger naar de zolder.

Een maand geleden is de Kliniek voor Snurken en Apneu op zoek gegaan naar de grootste snurker van Nederland 2011. En met succes. Vele snurkers en partners van hebben hun snurkgeluid opgestuurd naar de Kliniek voor Snurken en Apneu. Met een echte “winnaar” als gevolg.

De grootste snurker van Nederland 2011 heeft een gemeten piek van 85db wat gelijk staat aan een handzaag of een F16 op 1.500 meter hoogte. Het is voor te stellen dat het een groot probleem is om hier rustig naast te slapen.

In België werd dit onderzoek al in 2010 uitgevoerd met een gemeten piek van zelfs 90db. De Nederlanders doen dan ook weinig onder voor de meer Bourgondische Belg.

De Kliniek voor Snurken en Apneu adviseert, behandelt en begeleidt mensen die snurken met de juiste behandelmethode. De grootste snurker 2011 krijgt een speciaal op maat gemaakte snurkbeugel, welke de tong controleert en zodoende het snurkgeluid wegneemt.