Grootste lachsessie ter wereld op Blue Monday in Amsterdam

Op maandag 16 januari 2012 is het Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Juist op die dag organiseert de internationale medische hulporganisatie Dokters van de Wereld de grootste lachmeditatiesessie ter wereld onder leiding van de Belgische lachcoach Geert van de Vijver. Met deze recordpoging in de Amsterdamse poptempel Paradiso vraagt Dokters van de Wereld aandacht voor ‘Operatie Glimlach‘. Dit project biedt reconstructieve chirurgie aan kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden met aangeboren of verworven misvormingen, zoals een brandwond of schisis, in de volksmond beter bekend als een ‘hazenlip’.

Doe mee: Grootste lachsessie ter wereld 16 januari 2012

Professionele hulpoperatie voor slechts € 250,-
Voorafgaand aan de officiële recordpoging interviewen Jim Jansen (hoofdredacteur Folia Magazine) en Mariette Fehmers (televisiepresentatrice en hoofdredacteur BASTA Magazine) een aantal gasten over het belang van ‘Operatie Glimlach’.

Aan het woord komen plastisch chirurg prof. dr. Chantal van der Horst, de bekende mimespeler Rob van Reijn, die zelf met schisis werd geboren, en Mirjam Koppe, directeur van Dokters van de Wereld. “Door ‘Operatie Glimlach’ krijgen jaarlijks honderden kinderen en jongeren voor circa € 250,- per operatie zowel medisch als sociaal gezien een beter leven.

Compilation broadcast Geert Van De Vijver

Gelukkig worden de eerste vijf operaties van het jaar al mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, maar om nog meer mensen te kunnen helpen, hebben we behalve geld ook meer bekendheid nodig. Daarom roepen we zoveel mogelijk mensen op om naar Paradiso te komen op 16 januari, zodat we op een ludieke manier meer aandacht voor dit project kunnen verwerven”, aldus Mirjam Koppe.

Meer informatie:
www.doktersvandewereld.org/Operatie-Glimlach
– www.facebook.com/doktersvandewereld

Plaats een reactie