Grootse Allergieweek voor kinderen in Rotterdam

Artsen van het Havenziekenhuis en het Erasmus MC pakken vanaf maandag 29 augustus 2011 in Rotterdam groots uit met een Allergieweek voor kinderen, hun ouders en zorgverleners.

Huidtests
De Allergieweek bevat workshops over huidtests, voedselprovocatie en immunotherapie. Verder bespreken hoogleraren en specialisten ‘allergieverhalen uit het rijk der fabelen’. Ook is de Eczeemschool, met z’n bekende smeerklasjes, open.

KinderHaven
Alle activiteiten vinden plaats in KinderHaven, de polikliniek voor astma, allergie, eczeem en kinderneurologie. Deze kliniek hoort bij het Havenziekenhuis.

Behoefte
KinderHaven is drie jaar geleden van start gegaan en blijkt te voldoen aan een enorme behoefte. Al 2.500 kinderen van 0 tot 18 jaar zijn op bezoek geweest voor diagnose, advies en behandeling. Deze kinderen komen uit Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland.

Toegenomen
De afgelopen jaren is het aantal kinderen met de diagnose astma, allergie en eczeem sterk toegenomen. Deze ziekten komen vaak in combinatie met elkaar voor. Dat vraagt om gecombineerde zorg in een kindvriendelijke omgeving. Die biedt het Havenziekenhuis aan, samen met specialisten van het Erasmus MC-Sophia.

Programma
Bijzonder aan KinderHaven is dat een reeks afspraken voor diagnose en behandeling in één dagdeel wordt ingepland.

Aanmelden voor de Allergieweek kan via kinderhaven@havenziekenhuis.nl. Kijk voor het programma en overige informatie op de website.

Plaats een reactie