Grolsch herlanceert het alcoholarme ‘Stender’

Stender, de merknaam van het populaire alcoholarme bier van Grolsch uit het begin van de jaren ’90 komt terug! Uiteraard in de karakteristieke groene Grolsch fles én met een nieuwe smaak. Bierbrouwer Grolsch gaat vanaf medio maart Grolsch Stender 0,5% in de markt zetten. Met Stender biedt Grolsch de bierliefhebber een nieuw en smaakvol alcoholarm bier. Het geheim schuilt in de gist die de brouwers van Grolsch gebruiken. Deze speciale gist stopt op natuurlijke wijze de productie van alcohol tijdens de gisting. Het resultaat is de karakteristieke, verfrissende smaak van bier met een vleugje alcohol.

Traditioneel natuurlijk gebrouwen
De brouwers van Grolsch maken voor Stender gebruik van een nieuwe gistsoort. Deze innovatieve gistsoort stopt op geheel natuurlijke wijze, zonder tussenkomst van de brouwers, de productie van alcohol tijdens het gistingproces. Dit is bijzonder omdat over het algemeen bij het brouwen van alcoholvrij bier het natuurlijke brouwproces wordt onderbroken om het bier te ontdoen van de alcohol. Met de unieke gistsoort die Grolsch gebruikt voor Stender is dit niet aan de orde. De brouwers van Grolsch zijn nu in staat om een bier met een alcoholpercentage van 0,5% te brouwen volgens het traditionele natuurlijke brouwproces. Dit betekent dat alle smaakaroma’s en karakteristieken van pils bewaard blijven.

Een bewuste keuze
Het ‘vleugje alcohol’ geeft de receptuur van Stender kracht en tegelijkertijd de bitterheid en smaak van pils. Dit maakt dat Stender voor de bierliefhebber een goed alternatief is voor pils bij gelegenheden en momenten waar men de alcoholconsumptie tot een minimum wil beperken. Een extra pluspunt van Stender is de lage calorische waarde. Het bier bevat slechts 19 kcal/100ml. Ter vergelijk: pils bevat 41 kcal/100ml en frisdrank 37 kcal/100ml.

100% bier – 0,5% alcohol
Grolsch Stender 0,5% is de eigen kijk van Grolsch op bewust genieten van bier. Grolsch wil op actieve manier het verantwoord alcoholgebruik stimuleren en hoopt met de introductie van Grolsch Stender 0,5% in de sterk groeiende markten van alcoholvrije en alcoholarme bieren een nieuw en smaakvol alternatief voor pils neer te zetten. De naam Stender heeft Grolsch teruggehaald, omdat uit recent consumentenonderzoek blijkt dat de naam nog steeds veel positieve associaties oproept.

Grolsch Stender 0,5% is vanaf 21 maart 2011 verkrijgbaar in verschillende supermarkten, slijterijen en horecagelegenheden. Met de introductie van Stender verdwijnt Grolsch Premium Malt uit de schappen. De adviesverkoopprijs van Stender is € 2,79 voor een sixpack.

Plaats een reactie