Groepskamperen op speciale natuurkampeerterreinen

Met zijn allen rond het kampvuur als de schemering inzet. Even alle tablets en telefoons aan de kant en gezellig samen zijn, als het even kan midden in een prachtige natuurlijke omgeving.

Rond het kampvuur

Stichting Natuurkampeerterreinen ontving de afgelopen jaren steeds meer vraag naar het groepskamperen. Daarom introduceert de stichting dit jaar het concept GroepsNatuurkampeerterreinen.

“Bij groepskamperen denk je misschien aan de scouting of zomerkampen met rondrennende kinderen,” zegt Marieken Nieuwdorp, directeur van Stichting Natuurkampeerterreinen. “Maar we krijgen juist vaker de vraag van groepen vrienden of grote families waar ze terechtkunnen voor een weekje kamperen in de natuur. De reguliere Natuurkampeerterreinen zijn niet geschikt voor groepen, omdat de rust van de andere gasten dan in het geding komt. Bovendien voelden mensen zich bezwaard om met een grote groep op een Natuurkampeerterrein neer te strijken. Daarom zijn we gaan kijken naar mogelijkheden voor aparte groepsterreinen. De scouting en schoolklassen zijn op diverse terreinen natuurlijk ook van harte welkom, mits ze écht voor de natuur komen.”

HarskamperdennenHarskamperdennen in Kootwijk

In Het Groene Boekje 2013, de kampeergids met alle Natuurkampeerterreinen van Nederland, zijn voor het eerst twee Natuurkampeerterreinen speciaal voor groepen opgenomen: De Wolfskuil in Ommen (Ov) en Harskamperdennen in Kootwijk (GL). Het is de bedoeling dat dit er in de loop van het jaar meer zullen worden. Net als de andere Natuurkampeerterreinen zullen de groepsterreinen worden gecontroleerd op kwaliteit en is de Natuurkampeerkaart verplicht.

Die Natuurkampeerkaart was voor Marcel Verheij, beheerder van De Wolfskuil een reden om zich aan te sluiten bij Stichting Natuurkampeerterreinen: “Ik heb 12 jaar een gewoon Natuurkampeerterrein gehad en die kaart zorgt ervoor dat er een leuk publiek komt, dat goed bij mij en De Wolfskuil past. Nu we gekozen hebben om door te gaan met het groepskamperen, ben ik erg blij dat dit kan in de vorm van een GroepsNatuurkampeerterrein. Ik hoop zo het publiek te behouden dat komt voor kamperen, rust en natuur. Het is altijd weer leuk om al die mensen rond het kampvuur te zien zitten en te zien genieten van de vleermuisjes. Vooral kinderen vinden dit fantastisch!’

Voor meer informatie over de GroepsNatuurkampeerterreinen kunt u terecht op www.natuurkampeerterreinen.nl.

Natuurkampeerterreinen_01_Pri_logo_po_RGB

Plaats een reactie