Groenten in de hoofdrol

Steeds meer mensen zijn bezig met voeding, door middel van bijvoorbeeld een eigen moestuin, seizoensgebonden eten of local food.

Groente in de hoofdrol

Maar hoe en wat gaan we eten en kweken in de toekomst? Daarom is er dit boek, boordevol praktische informatie over ‘het nieuwe eten’.

Peter Bauwens vertelt in een korte inleiding over het belang van meer vers en plantaardig, over de wereldwijde voedselproblematiek, biodiversiteit en de mogelijke rol die groenten daarin kunnen spelen. Tien interviews vertellen het verhaal van evenveel mensen die op heel verschillende wijzen met voeding bezig zijn. Van zelfvoorziening tot stadstuin, of kweken op de vensterbank; als kok, verzamelaar of wetenschapper.

De basis van het boek wordt gevormd door 12 groepen van groenten die snel te kweken zijn, eenvoudig te oogsten en die bijzonder om te eten zijn, waaronder quinoa, sugarsnaps, edamame en kiemgroenten. Met telkens een stukje geschiedenis, informatie over de praktische teelt en heerlijke basisrecepten. Zo kun je meteen aan de slag, want groenten vormen het voedsel van de toekomst!

– Met theorie en praktijkgedeelte
– Makkelijk te kweken groenten
– ruim 400 foto’s
– Inclusief 48 recepten

Bekijk het voorproefje van: Groenten in de hoofdrol

Auteur
Peter Bauwens van kwekerij De Nieuwe Tuin werkt al ruim 25 jaar aan de selectie van eetbare planten voor een nieuwe generatie moestuinders. In dit boek geeft hij vanuit die ervaring een eigenzinnige en vooral praktische kijk op voeding voor de toekomst.

Boekgegevens
– Titel: Groenten in de hoofdrol
– Subtitel: Voedsel kweken voor de toekomst
– Auteur: Peter Bauwens
– ISBN: 9789052109374
– Prijs: € 24,99

Boek kopen: Groenten in de hoofdrol

Plaats een reactie