Groenteman met Ster 2016

De sterwinnaars van de eerste landelijke verkiezing Groenteman met Ster 2016 zijn zaterdag 17 september 2016 bekend gemaakt bij De Schakel in Nijkerk.

Tijdens deze editie ontvingen maar liefst 24 ambachtelijke groentespeciaalzaken 1, 2 of 3 sterren. De sterren zijn het resultaat van een strenge beoordeling en een bekroning voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid.

Groenteman met Ster 2016

Groenteman met Ster word je niet zomaar. Groentespecialisten nemen deel aan twee meetrondes: een meetronde van de ‘achterkant’ van de onderneming, waarbij – naast toetsing van de wettelijke eisen – de gehele organisatie achter de schermen wordt doorgelicht, en een meetronde van de ‘voorkant’ van de onderneming, waarbij alle onderdelen die de klant ziet en ervaart worden getoetst.

groenteman-met-ster-2016
Deelnemers Groenteman met Ster 2016 verkiezing.

Deskundige vakjury’s, mysteryshoppers, winkelbeoordelaars en klanten beoordelen de groenteman uitgebreid in deze twee rondes. De sterwinnaars vertegenwoordigen daarmee de top van de ambachtelijke groente- en fruitspeciaalzaken in Nederland.

Volop kansen

Een ondernemer mag eigenlijk ‘nooit’ tevreden zijn. Het proces van verbeteren en inspelen op de wensen van de (moderne) consument gaat continue door. De verkiezing Groenteman met Ster helpt de deelnemende bedrijven hiermee. Door die gedegen beoordeling weet elke deelnemer waar zijn kracht ligt en waar zijn kansen. Met de tips en verbeterpunten, kan de ondernemer direct aan de slag. Op die manier kunnen veel ondernemers zichzelf jaar op jaar verbeteren.

Mark Heemskerk, directeur van brancheorganisatie AGF Detailhandel Nederland: “Het is geweldig om te zien hoe in deze allereerste editie alle deelnemende groentespecialisten en hun teams zich zo enthousiast hebben ingezet en dat we al zoveel sterren hebben kunnen uitreiken. Daar zijn we enorm trots op.”

groenteman-met-ster-2016

Bezoek de sterwaardige specialist

De sterwinnaars gaan de komende weken volop met de promotie van hun prestatie aan de slag in de winkel en daarbuiten. Op de website www.groentemanmetster.nl/Sterwinnaars is te zien welke bedrijven sterren hebben gewonnen en waar zij gevestigd zijn. Zij zullen nu nog meer dan voorheen met passie over hun producten en vakmanschap vertellen. Vanuit Groenteman met Ster hebben zij hiervoor allerlei promotiemateriaal gekregen.

Heemskerk: “Groenteman met Ster zet de groenteman nog beter op de kaart in Nederland als dé specialist in groente en fruit. Want dat verdienen deze bewezen groentespecialisten!”

Organisatie

De verkiezing wordt georganiseerd door AGF Detailhandel Nederland (ADN). Het NBC voert de verkiezing Groenteman met Ster professioneel, onafhankelijk en objectief uit. Kijk voor meer informatie over de verkiezing Groenteman met Ster op www.groentemanmetster.nl.

Plaats een reactie