Groene route naar de Giro d’Italia

Op 9 en 10 mei raast de Giro d’Italia door het westen van het land. Staatsbosbeheer biedt een alternatief voor fietsliefhebbers die in een andere versnelling rijden. Op je gemak, via een alternatieve Giro-route, die voert langs door de mooiste natuurgebieden. Speciaal geselecteerd door de boswachter; van oude forten tot stuivende duinen én tips voor terrassen onderweg.

Boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer delen de alternatieve Giro-route uit aan het publiek van de Giro2010 op 9 en 10 mei. Maar je kunt de routes ook downloaden van de website www.staatsbosbeheer.nl/fietsseizoen. Kijk hier ook voor meer informatie over de gebieden, andere activiteiten en hoe je aan kaarten van de gebieden kunt komen.

De alternatieve Giro-routes voeren langs 11 speciaal uitgelichte plekken in natuurgebieden op de Utrechtse Heuvelrug, in de Vechtstreek en langs de Hollandse en Zeeuwse kust. Bijvoorbeeld het Fort bij Uithoorn waar vroeger de soldaten legerden kun je nu in allerlei verschillende fortarrangementen fietsen, wandelen en ontdekken.

Of ga erop uit in het Hollands Duin met uitdagende ATB-routes en een lange fietsroute langs de Haagse landgoederen. En in het oude bosgebied de Manteling op Noord-Walcheren fiets je van kasteel naar buitenplaats met op de achtergrond het geruis van de Noordzee. Er is altijd wel een passende route qua interesse, afstand en zwaarte samen te stellen. Prima te fietsen in een zelfgekozen tempo.

Plaats een reactie