Groene inspiratie op grote hoogte in de stad

Het groene dakterras van Engels boven op het Groothandelsgebouw in Rotterdam is ook dit jaar weer open. Deze verrassend groene oase op veertig meter hoogte midden in het centrum van Rotterdam, biedt meer dan alleen een aangename plek met prachtig uitzicht om te genieten van een hapje en een drankje.

Het dakterras is tevens een bron van inspiratie en laat de bezoekers zien wat de vele mogelijkheden zijn voor een groen dak. Een interessant extra groen alternatief voor een ieder die geen tuin heeft, maar wel de beschikking heeft over een plat dak of ruim balkon. Het groene dakterras is van mei tot en met oktober de locatie voor het informatieve en inspirerende programma van het groene infodak.

De stad kleurt groen
Groene daken zijn bedekt met begroeiing, zoals vetplantjes (sedum), kruiden, mos en/of gras. Deze daken vormen een buffer bij regenafvoer, zorgen voor een langere levensduur van een dak, verbeteren de luchtkwaliteit, binden het Co2 en boven alles ziet het er gewoonweg mooier uit. De gemeente Rotterdam en de waterschappen stimuleren de aanleg van groene daken met een aantrekkelijke subsidie tot € 30 per m2. De dakpatio van Engels, naar een ontwerp van Erwin Stam Tuinstudio, figureert als inspirerend voorbeeld midden in de stad.

Locatie
Dakterras, Engels Grandcafé Restaurant Zalen
Stationsplein 45
3013 AK Rotterdam

Het Groene infodak Rotterdam
Elke eerste zondag van de maand van 1 mei t/m 2 oktober 2011
Tijden programma: 12.00-16.00 uur
Toegangsprijs: Gratis

Plaats een reactie