Groeikalender app voor ouders met jonge kinderen

Ouders krijgen in de eerste jaren na de geboorte van hun kindje te maken met vele nieuwe zaken op het gebied van voeding, kinderkwaaltjes en groeistappen.

Groeikalender app, Zelfzorg.nl

Om ouders hierin te begeleiden heeft Zelfzorg.nl de Groeikalender app ontwikkeld.

De gratis app biedt, op basis van de leeftijd van het kindje, met regelmaat een interessant bericht waarmee de ouders helemaal op de hoogte zijn van de groeistappen en mogelijke kwaaltjes die gaan komen. Naast belangrijke informatie biedt de app ook een overzicht van alle mijlpalen uit een baby- en peuterleven, van eerste glimlach tot eerste tandje. Deze momenten zijn vast te leggen met een foto in een speciaal themalijstje en kunnen via de app eenvoudig worden gedeeld op Facebook.

Hoe werkt de Groeikalender app?
De app is gratis te downloaden en is beschikbaar voor iPhone en Android. Na het installeren van de app voert de gebruiker de geboortedatum van het kindje in en ontvangt vervolgens regelmatig informatie en handige tips. In de berichten wordt bijvoorbeeld ingegaan op wanneer een kindje zich begint om te draaien, hoe een ouder een kindje het makkelijkst met een lepeltje eten kan geven en nog veel meer interessante en leuke dingen over de ontwikkeling.

De Groeikalender app geeft advies bij kinderkwaaltjes
De Groeikalender app biedt naast berichten ook een overzicht van alle veelvoorkomende kinderkwaaltjes en kinderziekten. Hoe is te herkennen dat een kindje oorpijn heeft? Wat is er te doen bij luieruitslag? En hoe is onderscheid te maken tussen de zes bekende rode vlekjes ziekten?

Voor iedere mijlpaal een speciaal fotolijstje
In de eerste levensjaren ontwikkelt een kindje zich snel. De mijlpalen zoals een eerste glimlach, het voorzichtige stapje en de eerste keer zwaaien, volgen elkaar in korte tijd op. De app geeft een lijst van deze mijlpalen en biedt de optie om een foto van dat bijzondere moment te voorzien van een speciaal lijstje over de betreffende mijlpaal. Hiermee kan het moment worden vastgelegd als een beeldrapportage van de hoogtepunten uit een kinderleven. De app biedt de optie om deze foto’s eenvoudig te delen met vrienden op Facebook.

Ontwikkeld door Zelfzorg.nl
Zelfzorg.nl is de website voor informatie over gezondheid en veel voorkomende gezondheidskwalen. De website is puur informatief en heeft geen commerciële doelstelling. Op de website is een speciaal deel dat gaat over kinderkwaaltjes en wat je er tegen kunt doen. Voor sommige kwalen, zoals luieruitslag en vastzittende hoest, zijn geneesmiddelen beschikbaar bij de drogisterij of supermarkt. Van meer dan 900 geneesmiddelen die zonder doktersrecept verkrijgbaar zijn, biedt Zelfzorg.nl op haar website de bijsluiters. Hiermee kunnen ouders thuis al kijken naar verschillende geneesmiddelen en wat bijvoorbeeld de aanbevolen dosering is en hoe een middel werkt.

Meer informatie
http://zelfzorg.nl
http://zelfzorg.nl/kind/groeikalender
http://zelfzorg.nl/groeikalenderapp

Plaats een reactie