Groeiende steun voor actie kinderpardon

De steun voor de actie voor een kinderpardon groeit. Meer dan 111.000 mensen tekenden de petitie op www.kinderpardon.nu. Inmiddels spreken ook gemeenten zich uit voor een oplossing voor kinderen die al zo lang in Nederland wonen dat ze vreemden zijn in het land van hun ouders. Ook CDA en VVD-politici steunen deze moties.

Deze kinderen horen hier! Kinderpardon.nu

GroenLinks-Tweede Kamerlid Tofik Dibi: “De massale steun laat zien dat mensen een humaan asielbeleid belangrijker vinden dan harde taal. De massale steun doet me goed. Dit is een initiatief dat de partijpolitiek overstijgt. Nederland laat zien: deze mensen horen hier.”

In verschillende gemeenteraden is een motie aangenomen die hun burgemeester oproept om er bij minister Leers op aan te dringen te stoppen met het uitzetten van deze kinderen. Eindhoven, Enschede, Oostzaan, Geertruidenberg, Spijkenisse en Leek sturen hun burgemeester met deze boodschap naar Den Haag. Veel gemeenten komende weken volgen.

Angela Groothuizen, Marco Borsato, Khalid Boulahrouz en andere bekende Nederlanders tekenden als eerste de petitie op www.kinderpardon.nu. De handtekeningen worden in de aanloop van de behandeling van een initiatiefwet van de PvdA en de ChristenUnie aan minister Leers aangeboden. Deze wet regelt dat minderjarige vreemdelingen die langer dan acht jaar in Nederland wonen een verblijfsvergunning krijgen.

Plaats een reactie