Gripopjedip.nl voor depressieve klachten

Mediant GGZ biedt al enkele jaren de internetcursus ‘grip op je dip online’ aan. Deze internetcursus is bedoeld voor jongeren van 16 tot en met 25 jaar die depressieve klachten hebben of last hebben van een sombere stemming. De website voor de cursus grip op je dip online is vernieuwd. “Met de vernieuwde website en verschillende speciaal voor gripopjedip.nl ontwikkelde IPhone applicaties, hopen we het bereik van jongeren met somberheidsklachten te verdubbelen.

De vernieuwde website heeft een compleet nieuwe ‘look and feel’ maar ook de functionaliteiten zijn sterk uitgebreid. Cursisten hebben in de nieuwe versie een eigen plek (een cockpit) waar zij onder andere huiswerk online kunnen maken, een stemmingsmeter in kunnen vullen en hun dappere daden kunnen vastleggen. Jongeren met een IPhone kunnen binnenkort zelfs vanuit hun broekzak belangrijke informatie vastleggen. Hiervoor heeft Ipportunities, de bouwer van de site, de GripopjeDip-iPhone-applicatie gemaakt en aangeboden aan de projectgroep. De applicatie is voorgelegd voor goedkeuring aan Apple.

IPhone-gebruikers die deelnemen aan de gripopjedip.nl-interventie kunnen inloggen en vervolgens via hun mobiel hun stemming, plezierige activiteiten of dappere daden invoeren of een dagboek bijhouden. De ingevoerde gegevens worden vastgelegd op de website, waar de deelnemers kunnen bekijken hoe de stemming de afgelopen week of weken is geweest.

Plaats een reactie