Griep en verkoudheid actueel in kaart

Twitter is steeds meer hét medium om te zien wat er leeft onder de mensen en krijgt een steeds sterkere voorspellende kracht. A.Vogel volgt en registreert daarom, in samenwerking met Twirus.com, sinds 1 september de tweets die over griep en verkoudheid gerelateerde klachten gaan. Deze kennis gecombineerd met informatie uit andere bronnen, zoals Google grieptrends, geven een actueel beeld over het verloop van griep en verkoudheid.

Grieptrend volgen
De komende maanden is op www.avogel.nl/onlinegriepmeting in een oogopslag de grieptrend te volgen. Alle tweets over de top 10 griep en verkoudheid gerelateerde klachten wordt gevolgd en grafisch weergegeven. Bovendien zijn de meest recente tweets over deze onderwerpen zichtbaar.

Nederlanders wapenen zich tegen griep en verkoudheid

Zo’n driekwart van alle Nederlanders werkt in de herfst- en wintermaanden wel eens aan de weerstand, om te voorkomen dat ze ziek worden. Variërend van gezond eten tot het slikken van weerstandsverhogende middelen (1). Ruim een kwart van alle Nederlanders geeft aan een potje A.Vogel Echinaforce in huis te hebben, om de weerstand een extra oppepper te geven (2). Met de grieptrend wordt duidelijk wanneer er het beste extra aan de weerstand gewerkt kan worden.

Verkooppunten van griep- en verkoudheidsproducten kunnen door het volgen van de grieptrend zorgen dat hun voorraden van griep- en verkoudheidsproducten op peil zijn.

(1) Bron: Marktonderzoek Panelwizard 2009
(2) Bron: Marktonderzoek Metrixlab 2009

Plaats een reactie