Grensverleggende activiteiten Support 2010

‘Grensverleggend voor mensen met een functiebeperking’ is het thema van Support 2010 die van woensdag 2 tot en met zaterdag 5 juni in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden. De beurs combineert een uitgebreid expositieprogramma met een scala aan activiteiten en seminars.

Kookstudio
Hoe lastig is het om een fantastisch gerecht te maken als je in een rolstoel zit, of een feestmenu samen te stellen als je je armen nauwelijks kunt gebruiken of een stamppot te maken als je het keukengerei niet goed kunt vasthouden? Het antwoord wordt gegeven in de kookstudio, waar chef-koks al dan niet met een beperking onder leiding van Olivier Staal hun kookkunsten tonen.
Locatie: hal 7

Duikdemonstraties
Duiken is een groeisport voor mensen met een lichamelijke beperking. Hoe dat in zijn werk gaat is te zien op de beursvloer waar een 2,5 meter hoog bassin wordt neergezet. Door de ramen kunnen bezoekers zien dat mensen met een beperking uitstekend kunnen duiken. De duikers zullen ook de duikgebarentaal demonstreren. Elke twee uur wordt een duikintro verloot.
Locatie: hal 7

Grand Départ
Le Grand Départ van de Tour de France begint op Support met een virtueel parcours. Met twee racefietsen en twee handbikes kan iedereen virtueel het daadwerkelijke parcours van de Grand Départ fietsen. Ook wordt uitleg gegeven over lokale bike-verenigingen.
Locatie: hal 7

Visagie en Kleurenanalyse studio
Iedereen wil er goed uitzien, maar niet iedereen vindt het even eenvoudig om daarvoor de juiste keuzes te maken. De professionals van Ontdek uw Beste Ik staan op Support klaar om u te verwennen en u laten zien hoe u uw eigen uitstraling kunt versterken. U kunt er terecht voor een kleuranalyse, een mini huidverzorging of make-up. Zie ook: www.ontdekuwbesteik.nl
Locatie: Hal 9

Sporten
Spelers van een aantal nationale teams zijn aanwezig om hun sport te demonstreren op het grote sportveld. Bezoekers krijgen alle gelegenheid om ook zelf tijdens diverse clinics een aantal sporten te beleven. Gedemonstreerd worden onder andere: Rolstoeldansen, Bankdrukken, Zitvolleybal, CP Voetbal en Sledgehockey. Geïnteresseerd om zelf actief te worden? Gehandicaptensport Nederland helpt u verder.
Locatie: Hal 7

Welzorg Nederland Rolstoel Parcours
Veilig hulpmiddelengebruik is voor zowel de eindgebruikers als voor de samenleving essentieel. Welzorg Nederland speelt hierop in en zet op Support een professioneel scootmobielparcours neer voor alle bezoekers. Op dit parcours kan onder begeleiding van een deskundige adviseur dagelijks worden geoefend.
Locatie: Hal 7

Zelf auto’s testen
Alle leden van de Auto Aanpassers Nederland (AAN) zijn op Support aanwezig. Het thema van de AAN is Mobiliteit en Sportiviteit. Op het buitenterrein kunnen mensen zelf aangepaste auto’s testen, er worden bijzondere sportieve aangepaste auto’s tentoongesteld waaronder de AC Cobra raceauto van Rainer Küschall, waarmee hij snelheden tot tegen de driehonderd kilometer per uur behaalt. Küschall, verlamd geraakt na een sportongeluk, zal zelf rondjes op het parcours rijden.
Locatie: buitenterrein (via hal 9)

Kidsroute
Support is ook voor jonge gezinnen een inspirerende beurs. Naast de speciale activiteiten die worden georganiseerd, zijn er diverse deelnemers die zich richten op gezinnen met kinderen. Deze exposanten werken mee aan de Kidsroute, te vinden op de uitdeelplattegrond die wordt uitgereikt bij de entree van de beurs.

Kinderworkshops (alleen op zaterdag)
Op 5 juni is het Kidsdag op Support. In een speciale workshopruimte in hal 9: stand B.029 worden leuke workshops speciaal voor kinderen georganiseerd. Daarnaast zijn op het activiteitenpodium in hal 9 djembé workshops en poppentheater voorstellingen. Op een verrassingsplek staat de speciale Kindertuin auto waarop kinderen kunnen schilderen.
Locatie: stand 09.B029

Kindertuin ( alleen op zaterdag)
Kinderen kunnen gezonde en vooral lekkere hapjes maken bij tijdens de workshop Kinderkookkunst. De Kindertuin verzorgt op zaterdag spannende poppentheatervoorstellingen van ca. 25 minuten. Nadat ze zijn geschminkt mogen de kinderen op de foto en krijgen ze een digitale print mee naar huis.
Locatie: hal 9

Ontwerpstudio
Vrijdag 4 juni organiseren Vilans, Firevaned en het Revalidatiefonds een Ontwerpstudio in de stand van de Innovatieprijs. Bezoekers nemen plaats aan tafel samen met een (student)ontwerper en een producent. Met elkaar bespreken zij de knelpunten van de bezoeker en kijken of ze een oplossing kunnen bedenken. Wie weet vindt het idee uiteindelijk zijn weg naar de tekentafel, productie en de winkel?
Locatie: hal 7

Vakantieboulevard
Vakantie begint in Utrecht, op de Vakantieboulevard. Hier vindt u alle aanbieders van vakanties die net even anders (moeten) zijn bij elkaar. Naar Turkije in een rolstoelvriendelijk hotel, of toch liever op de Veluwe? Bezoek de Vakantieboulevard.
Locatie: Hal 9

Juridisch Steunpunt
Juridische problemen? Loopt u tegen een muur van onbegrip die via de rechter doorbroken moet worden. Hoe dan ook, juridisch advies is op zijn plaats. Het Juridisch steunpunt, bemand door de CG-Raad, biedt uitkomst.
Locatie: hal 9

KreaDoe Paviljoen
KreaDoe is de meest veelzijdige en grootste hobbybeurs van Nederland en wordt al meer dan 20 jaar in Jaarbeurs Utrecht georganiseerd. Dit jaar staat KreaDoe ook met een aantal verkoop- en workshopkramen op Support. Naast aanbieders van hobbyspullen is er ook ruimte om zelf aan de slag te gaan in workshops.
Locatie: Hal 9

Aangepaste accommodatie
De Jaarbeurs accommodatie is geschikt gemaakt voor mensen met een beperking. Ook is het mogelijk met de auto zo dicht mogelijk bij de Entree te parkeren.

– ADL Assistentie
– Extra parkeermogelijkheden met invalidenkaart
– Kiss & Ride parkeren (afzetten + wegrijden / parkeren P4)
– Extra mobiele toiletten
– Welzorg Rolstoeluitleen in centrale hal entree Oost

Openingstijden
Woensdag 2 t/m vrijdag 4 juni: van 10.00 – 17.30 uur.
Zaterdag 5 juni: van 10.00 – 17.00 uur.

Gratis toegang
Ga naar www.supportbeurs.nl en regel uw toegangskaart
– Welzorg Servicebus in hal 7
– Water voor hulphonden bij terrassen Jaarbeurs Catering Services

Plaats een reactie